Florian Gulie, condamnat la 18 ani de închisoare cu executare pentru uciderea sportivului Cristi Gălbenuşe

Slătineanul Florian Gulie, care anul trecut l-a ucis cu sânge rece pe sportivul Cristian Gălbenuşe, a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Olt, la peste 18 ani de închisoare cu executare. Cei doi complici ai săi, Nelu Ilie Ciucă şi Robert Marian Ciucă, au primit şi ei pedepse drastice. Sentinţa nu este definitivă.

Magistraţii Tribunalului Olt au decis, miercuri, condamnarea lui Florian Gulie la 18 ani şi 14 zile de închisoare cu executare în dosarul în care acesta este acuzat de omor calificat după ce anul trecut, în noaptea 11 spre 12 iulie, l-a ucis cu sânge rece pe sportivul slătinean Cristian Gălbenuşe. De asemenea, instanţa îl obligă pe acelaşi inculpat la plata echivalentului în lei a sumei de 100.000 euro cu titlu de despăgubiri pentru daune morale pricinuite tatălui celui ucis, Vasile Gălbenuşe. De asemenea, Florian Gulie trebuie plătească 150.000 de euro, tot ca daune morale, pentru copilul minor al sportivului ucis. 

Unul dintre cei doi complici ai acestuia, Nelu Ilie Ciucă, a primit, şi el, opt ani şi două luni de închisoare cu executare. Celălalt complice, Robert Marian Ciucă, a primit cinci ani şi şase luni – măsură educativă de internare într-un centru de detenţie, dar judecătorii au decis, totodată, eliberarea acestuia sub control judiciar.

Sentinţa nu este una definitivă, putând fi atacată cu apel de inculpaţi.

Cristian Gălbenuşe, nepotul antrenorului de box Constantin Gălbenuşe, a fost înjunghiat mortal, la mijlocul anului trecut, pe terasa localului Vintage Pub din Slatina, de Florian Gulie, care era însoţit de alte persoane. Ulterior, agresorii au fugit, dar s-au întors la scurt timp, Gulie continuând să lovească cu o scândură persoane aflate pe terasa pub-ului. El a fost lovit în cap, la un moment dat, cu coada unei sape de patronul localului. În urma loviturii, Gulie a avut nevoie de o intervenție chirurgicală efectuată la Spitalul Clinic de Urgență Caiova.

Odioasa crimă s-a petrecut la doar trei luni după ce Cristian Gălbenuşe a trăit bucuria de a i se naşte un băieţel. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here