Sute de vârstnici din Slatina au luat pe sus punctele de prim-ajutor. În ce zone sunt amplasate acestea

UPDATE: Punctele de prim-ajutor din cabinetele scolare nu mai sunt, de miercuri seară, active. Întrucât atenţionarea meteo de Cod Galben a fost prelungită la nivelul judeţului Olt până joi, 9 iulie, o parte din cadrele medicale de la şcoli a fost repartizată la cele nouă puncte de prim-ajutor din stradă, rezolvându-se astfel lipsa de personal, potrivit şefei Direcţiei de Protecţie şi Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Slatina, Nora Popescu.

Sute de slătineni, cu precădere persoane vârstnice, au solicitat, marţi şi miercuri, serviciile cadrelor medicale prezente în punctele mobile de prim-ajutor amplasate în mai multe zone din oraş.

Punctele de prim-ajutor amplasate în mai multe zone din Slatina au fost luate pe sus la anumite ore ale zilei de persoanele vârstnice care s-au aventurat să iasă afară din locuinţe pe caniculă. Oamenii au făcut cozi în unele cazuri pentru a cere un pahar cu apă sau pentru a se convinge că tensiunea arterială nu le pune probleme. 

Unii slătineni au ţinut să îşi măsoare tensiunea pentru că nu se simţeau în apele lor, alţii doar pentru că s-a ivit o bună oportunitate pentru asta.

„Trebuie să ştim cum stăm pe căldura asta. Este nevoie, iar punctele astea de prim-ajutor de care s-a îngrijit primăria sunt un lucru foarte bun. Te mai odihneşti, mai bei un pahar de apă, îţi iei o tensiune”, a spus unul dintre pensionarii care aşteptau, miercuri, la coadă să i se măsoare tensiunea la punctul de prim-ajutor de la Fântâna Speranţei.

În contextul valului de caniculă care s-a instalat în Olt, Primăria Slatina a decis, încă de luni, activarea locurilor de distribuţie a apei potabile şi de acordare a primului-ajutor amenajate în oraş. Dacă în toate sediile instituţiilor şi structurilor subordonate primăriei şi consiliului local se distribuie apă potabilă, ca puncte de prim-ajutor au fost stabilite cinci farmacii. Acestea sunt Mediafarm (Bld. A.I.Cuza bl. FA21), Sensiblu (Str. Ec. Teodoroiu, bl. 18(zona Steaua), Iris (Str. Ec. Teodoroiu bl. 9, sc.D ap.2), Daniela (Str. Crişan bl. 9 ap. 3) şi, din nou, Sensiblu (Str. Crişan 2B).

De asemenea, slătinenii pot să apeleze, zilnic, între orele 09.00 – 17.00, la cabinetele medicale şcolare din cadrul colegiilor „PS Aurelian”, „Ion Minulescu”, „Radu Greceanu”, „Nicolae Titulescu” – Corp A, „Alexe Marin”, Metalurgic, dar şi la cabinetele Liceului cu Program Sportiv, Şcolii Gimnaziale „George Poboran”, Şcolii Gimnaziale Nr. 3, Şcolii Gimnaziale „Vlaicu Vodă” şi Şcolii Gimnaziale „Eugen Ionescu”.

De asemenea, de marţi, numărul punctelor de prim-ajutor a fost suplimentat. Astfel, la Fântâna Speranţei, b-dul AI Cuza (zona Cuptorul de Aur) şi pe strada Aleea Macului, la intersectia cu strada Primăverii, au fost amplasate umidificatoare, umbrele şi mobilier (masă şi scaune), unde se distribuie apă rece, serviciile de prim-ajutor fiind asigurate de personalul medical din cadrul Direcţiei de Protecţie şi Asistenţă Socială a Consiliului Local Slatina.

Cu sprijinul agenţilor economici care desfăşoară activităţi comerciale (terase sezoniere, magazine), în incinta acestora au fost amenajate alte puncte de prim-ajutor, marcate corespunzător, unde se realizează distribuirea apei potabile şi asistenta medicală. Acestea se găsesc pe b-dul AI Cuza, str. Ecaterina Teodoroiu, str. Piata Fraţii Buzeşti şi str. Arinului (cartierul Progresul). 

Autorităţile fac apel la cetăţeni – în special la persoanele vârstnice şi la oamenii cu afecţiuni de sănătate, să evite, dacă situaţia o permite, deplasările în timpul zilei, când temperaturile sunt foarte ridicate. Pentru probleme care nu suferă amânare, pot apela la Poliţia Locala, la numărul de telefon 0249.422245 sau 0249954, precum şi la Direcţia de Protecţie şi Asistenţă Socială, la numerele de telefon 0249.418660, 0249.148663.

Pentru o intervenţie promptă, la sediul Primăriei Slatina a fost instituit serviciul de permanenţă, între orele 8:00 – 20:00, cetatenii având la dispoziţie numărul de telefon 0249/433232.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here