Primăria Slatina a suplimentat punctele de prim-ajutor. Oamenii pot apela la Poliţia Locală pentru deplasări

Începând de marţi, 7 iulie, în municipiul Slatina funcţionează noi puncte de prim-ajutor, în afara celor deja amenajate, pentru prevenirea evenimentelor nedorite care pot fi cauzate de temperaturile ridicate.

Astfel, la Fântâna Speranţei, b-dul AI Cuza (zona Cuptorul de Aur) şi pe strada Aleea Macului, la intersectia cu strada Primăverii, au fost amplasate umidificatoare, umbrele şi mobilier (masă şi scaune), unde se distribuie apă rece, serviciile de prim-ajutor fiind asigurate de personalul medical din cadrul Direcţiei de Protecţie şi Asistenţă Socială a Consiliului Local Slatina.

Cu sprijinul agenţilor economici care desfăşoară activităţi comerciale (terase sezoniere, magazine), în incinta acestora au fost amenajate alte puncte de prim-ajutor, marcate corespunzător, unde se realizează distribuirea apei potabile şi asistenta medicală. Acestea se găsesc pe b-dul AI Cuza, str. Ecaterina Teodoroiu, str. Piata Fraţii Buzeşti şi str. Arinului (cartierul Progresul). 

„Toate punctele de prim-ajutor sus mentionate vor functiona pe toata perioada de canicula, instituita potrivit comunicarilor ANMH. De asemenea, în aceste zile a fost modificat programul de spălare a străzilor din municipiul Slatina (seara şi dimineaţa), pentru a preveni supraîncalzirea ca urmare a producerii de vapori de apă”, a declarat primarul interimar al Slatinei, Emil Popa.

Autorităţile fac apel la cetăţeni – în special la persoanele vârstnice şi la oamenii cu afecţiuni de sănătate, să evite, dacă situaţia o permite, deplasările în timpul zilei, când temperaturile sunt foarte ridicate. Pentru probleme care nu suferă amânare, pot apela la Poliţia Locala, la numărul de telefon 0249.422245 sau 0249954, precum şi la Direcţia de Protecţie şi Asistenţă Socială, la numerele de telefon 0249.418660, 0249.148663.

Pentru o intervenţie promptă, la sediul Primăriei Slatina a fost instituit serviciul de permanenţă, între orele 8:00 – 20:00, cetatenii având la dispoziţie numărul de telefon 0249/433232. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here