Biroul Vamal Olt, în primele 10 locuri pe ţară, cu încasări de peste 76 milioane lei în primul semestru al anului

Încasările Biroului Vamal Olt la nivelul primului semestru al anului în curs a depăşit 76 de milioane de lei, depăşind cu cinci la sută programul stabilit la acest capitol pentru primele şase luni din 2015, potrivit unui raport prezentat, marţi, în cadrul şedinţei lunare a Colegiului Prefectural, de şeful Vămii Olt, Ion Dinu.

Cele mai mari încasări s-au înregistrat în lunile februarie (13.792.349 lei), martie (13.156.616 lei) şi iunie (14.457.144 de lei). Cele mai mari sume au venit din taxa pe valoarea adăugată, care a cumulat aproape 73 de milioane de lei, lunile februarie, martie şi iunie fiind, şi aici, de vârf.

„Comparativ cu programul de încasări s-a constatat o depăşire cu 5% a programului de încasări stabilit în primul semestru al anului 2015, situându-ne în primele 10 unităţi vamale în ceea ce priveşte volumul drepturilor vamale virate la bugetul de stat”, a precizat Ion Dinu.

Printre priorităţile propuse de vameşii olteni pentru următoarele şase luni se numără, conform raportului, eficientizarea activităţii şi implicarea tuturor salariaţilor în realizarea cu operativitate a operaţiunilor desfăşurate în vamă. întărirea cooperării interinstituţionale prin planificarea de activităţi comune şi asigurarea unui schimb rapid şi eficient de date şi informaţii şi creşterea exigenţelor personalului în ceea ce priveşte sancţionarea abaterilor de la legislaţia vamală şi fiscală în vigoare şi combaterea evaziunii fiscale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here