Comisarul Gheorghe Barbu a pierdut definitiv procesul cu Ministerul Afacerilor Interne

Comisarul Gheorghe Barbu, retrogadat la începutul anului 2013 de şeful Poliţiei Române din funcţia de şef al Poliţiei Balş, a pierdut definitiv procesul cu Ministerul Afacerilor Interne în care solicita repunerea în funcţie. În acelaşi context, comisarul şef Ion Şotea a câştigat bătălia în instanţă cu MAI.

Retrogadat din funcţie, în ianuarie 2013, de şeful Poliţiei Române pentru deficienţe în management, comisarul Gheorghe Barbu s-a îndreptat împotriva Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pe calea instanţei de judecată, cerând repunerea în funcţia pierdută. El a pierdut, însă procesul la Curtea de Apel Craiova, aceeaşi instanţă care i-a dat câştig de cauză comisarului Ion Şotea, destituit în urma aceluiaşi control al Poliţiei Române derulat la finele anului 2012 la nivelul IPJ Olt şi pentru aceleaşi motive. Decizia magistraţilor craioveni în cazul lui Barbu este definitivă.

Comisarul Gheorghe Barbu a devenit celebru după ce fosta sa subordonată Melania Renghea l-a înjunghiat în abdomen cu un cuţit, chiar în faţa locuinţei fostului şef din Morunglav. Femeia a susţinut atunci că Barbu a vrut să o violeze, lucru care, susţinea Renghea, se mai petrecusen în trecut, când Barbu ar fi pasat-o pentru servicii sexuale şi altor oameni ai legii. Cazul a ajuns în instanţa de judecată. Melania Renghea a fost condamnată de Tribunalul Olt, în mai 2014, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru tentativă de omor, însă Curtea de Apel Craiova a casat sentinţa şi a trimis dosarul spre rejudecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here