Paul Stănescu a decis să candideze pentru un nou mandat de preşedinte al PSD Olt

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, a declarat, marţi, că va candida pentru un nou mandat de preşedinte al PSD Olt, după ce, în luna mai, el a demisionat din această funcţie într-un gest de solidaritate cu Liviu Dragnea, care a renunţat la funcţia de preşedinte executiv al PSD după ce a fost condamnat în dosarul referendumului.
 

Paul Stănescu a declarat pentru OLT-ALERT că doreşte să candideze pentru un nou mandat de preşedinte al PSD Olt în contextul ultimelor evenimente petrecute în partid.

“Demisia din funcţia de preşedinte al PSD Olt a fost un gest de solidaritate cu preşedintele executiv al partidului Liviu Dragnea, după ce Curtea Supremă a dat sentinţa în dosarul referendumului. Dar ceea ce se petrece acum în partid, evenimentele derulate la nivel naţional m-au determinat să iau decizia de a candida pentru un nou mandat de preşedinte al organizaţiei judeţene. Decizia nu am luat-o de unul singur, ci în urma unei discuţii cu colegii mei de partid”, a declarat Paul Stănescu, care a mai spus că, deocamdată, data conferinţei judeţene nu a fost fixată.

Paul Stănescu a fost ales pentru prima oară lider al PSD Olt în 2010, câştigând cursa internă în defavoarea lui Ion Toma. El a fost reconfirmat în funcţie în 2013, când a fost aes ş vicepreşedinte la nivel regional al partidului. În mai 2015, Stănescu a demisionat din cele două funcţii în gest de solidaritate cu Liviu Dragnea, retras din funcţia de preşedinte executiv al PSD în urma condamnării primite, în primă instanţă, în dosarul referendumului.

De altfel, Paul Stănescu rămâne un puternic susţinător şi al lui Victor Ponta, despre care spune că, deşi a făcut un pas în lături de la şefia partidului, „el rămâne numărul unu în partid” şi că dosarul deschis de DNA pe numele său „este o făcătură”.

În prezent, PSD Olt se află în plin proces de alegeri interne, la nivelul a zeci de organizaţii locale existând, deja, conduceri noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here