Reprezentanţii UNPR în Consiliul Local Slatina s-au abţinut, în şedinţa extraordinară de marţi a legislativului local, de la votul pentru adoptarea mai multor proiecte de hotărâre, unele dintre ele privind proiecte de dezvoltare a municipiului, altele de atribuire în folosinţă gratuită a unor bunuri către instituţii publice din sistemul de învăţământ care au mare nevoie de ele. Aleşii partidului care susţine că slujeşte interesul naţional au luat, astfel, locul opoziţiei, în timp de consilierii PNL au votat „pentru” în cazul tuturor proiectelor supuse aprobării, în rând cu aleşii PSD şi ALDE.
Sub motivul că nu le-au primit pe e-mail, consilierii locali ai UNPR, Cosmin Ciorei, Mirela Marinescu şi Alina Păunescu (soţia senatorului UNPR Teiu Păunescu) au refuzat să voteze nu mai puţin de 10 proiecte de hotărâre, unele dintre ele vizând dezvoltarea edilitară a oraşului, altele privind atribuirea în folosinţă gratuită către instituţii publice din sistemul educaţiei a unor bunuri de care copiii au absolută nevoie. Ei au anunţat din capul locului că se vor abţine de la vot în cazul proiectelor pe care nu le-au primit pe e-mail, deşi ele au fost dezbătute în comisii şi ar fi trebuit ca şi aleşii UNPR să aibă habar de ele. Ba, puţin a lipsit să se abţină şi de la aprobarea actului normativ privind acordarea de stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la Evaluarea naţională de anul acesta.
Unul dintre proiectele importante care nu i-a interesat pe aleşii UNPR se referea la aprobarea listei străzilor din Slatina care vor face obiectul studiilor în baza cărora să se elaboreze studiul de fezabilitate în vederea implementării ,,Proiectului Regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Olt, în perioada 2014-2020”. Susţinând că nu cunosc conţinutul proiectului de hotărâre, deşi titlul actului normativ este cât se poate de clar, iar viceprimarul Cristian Bircea le-a explicat de-a fir a păr ce prevede proiectul, consilierii UNPR s-au dovedit de neclintit în decizia lor de a nu vota ceea ce nu au primit pe e-mail, astfel că s-au abţinut de la vot. Proiectul cuprinde o listă cu 20 de străzi propuse pentru extinderea reţei de apă, 36 de străzi propuse pentru reabilitarea sau devierea acestor reţele, alte 13 artere unde ar urma să fie introdusă alimentarea cu apă, 44 de străzi propuse pentru extinderea reţelei de canalizare şi două străzi pe care traseul reţelei de canalizare ar trebui deviată. Toate aceste proiecte nu fac, însă, parte din proiectul UNPR privind interesul naţional, în opinia celor trei aleşi.
Alte două proiecte din cele 10 puse la index de aleşii UNPR se referea la includerea în inventarul bunurilor ce aparţin domeniului public a obiectivelor de investiţii din cadrul Clubului nautic şi de agrement „Plaja Olt” şi darea lor în administrarea Clubului Sportiv Municipal Slatina, proceduri care trebuie urmate pentru ca investiţia de 22,7 milioane de lei să devină funcţională şi de ea să se bucure slătinenii începând din această vară.
Un alt proiect de hotărâre viza atribuirea în folosinţă gratuită către Liceul cu Program Sportiv a unui microbuz cu 16 locuri cu care sportivii şi tehnicienii lor să se deplaseze la competițiile sportive interne și internaționale. Nici acesta nu a fost votat de reprezentanţii partidului care susţine că slujeşte interesul naţional, deşi într-o şedinţă anterioară ei votaseră achiziţionarea microbuzului.
Nici cu înfiinţarea, de către Transbuz SA, a unei autogări în strada Silozului nu au fost de acord consilierii locali ai UNPR, nici cu prelungirea termenului privind funcţionarea Palatului Copiilor în imobilele în care funcţionează de ani şi ani, până când se va muta în noul sediu aflat încă în construcţie şi nici cu organizarea celei de-a treia ediţii a Cupei verii la fotbal. Când a venit rândul actului normativ de acordare de stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la Evaluarea naţională de anul acesta, aleşii „interesului naţional” au făcut o pauză şi nu puţin le-a lipsit să se abţină de la vot şi în acest caz. Şi-au dat seama, într-un final, că ignorarea elevilor de 10 ar fi prea mult chiar şi pentru ei şi au votat „pentru”. Votul acesta nu le poate ascunde, însă, dezinteresul naţional de care au dat dovadă din plin, în răspăr total cu sloganul partidului lor care intenţionează să dea viitorul primar al Slatinei.
Aleşii partidului care susţine că slujeşte interesul naţional au luat, astfel, locul opoziţiei, în timp de consilierii PNL au votat „pentru” în cazul tuturor proiectelor supuse aprobării, în rând cu aleşii PSD şi ALDE.
V-ati pus pe unpr? V-a apucat frica? Va simtiti scaunul de la ziar clatinandu-se? Ziar psd-ist infect. Ati face bine sa puneti toate comentariile,nu doar ce va convine!
Pai cu prosti ca cei din consiliu local nici nu trebuie sa se ia cineva de voi ca va pierdeti singuri in ceata.Dar povesti ca asta trebuie spuse de presa ca sa vada lumea ce adunatura sinteti de ingramaditi,ca astia,sau hiti ca Toma sau Izmana