400 sancţiuni aplicate şi 22 permise auto reţinute de poliţiştii din Olt, în doar două zile. Află contextul

Peste 400 de sancţiuni au fost aplicate de poliţiştii din Olt într-o singură zi, când oamenii legii au reţinut şoferilor indisciplinaţi în trafic şi 22 de permise auto. Valoarea contravenţiilor aplicate au depăşit 120.000 de lei.

Zeci de acţiuni au fost derulate, vineri şi sâmbătă, pe raza judeţului Olt, de către Serviciul Rutier, Serviciul Ordine Publică, Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul de Investigarea a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, precum şi cu reprezentanţi ai altor instituţii de aplicare a legii. 

„S-a urmărit, în special, eliminarea cauzelor care generează comiterea accidentelor rutiere, precum şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului şi persoanelor. La aceste acţiuni au participat 341 de poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale şi investigarea criminalităţii economice”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul-şef Iulian Nicolae.

Unul dintre scopurilor acestor acţiuni este creşterea vizibilităţii poliţiştilor în stradă pentru întărirea sentimentului de siguranţă civică în rândul cetăţenilor, a mai spus Iulian Nicolae. Cert este că „vizibilitatea” oamenilor legii în stradă a dus, în cele două zile, la aplicarea a 405 sancţiuni contravenţionale în valoarea de peste 124.000 de lei şi la confiscarea unor bunuri în valoare de 2260 de lei. Poliţiştii au constatat săvârşirea a 18 infracţiuni, nelipsind cazurile de conducere a unor autovehicule neînmatriculate de oameni care nu aveau permis de conducere şi de şoferi care au urcat beţi la volan, şi au reţinut 22 de permise de conducere, retrăgând şi cinci certificate de înmatriculare. 107 controale au fost efectuate şi în pieţe, târguri şi baruri, nu mai puţin de 104 de societăţi comerciale fiind, şi ele, verificate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here