Atletism: Georgiana Aniței, campioană mondială la proba de triplusalt la CM de la Cali

Georgiana Aniței a devenit campioana mondială în proba de triplusalt la CM de cadeți de la Cali (Columbia). Sportiva din Bacău în vârstă de 16 ani a reușit să se impună încă de la prima săritură, obținând aurul cu cea de-a șasea tentativă, realizând cu 13,49 m cea mai bună performanță mondială a anului.

Potrivit Agerpres, medalia de argint a fost câștigată de chinezoaica Rui Zeng — 13,04 m (a doua săritură ca valoare 12,98 m), iar cea de bronz de cubaneza Yanna Anay Armenteros — 13,04 (a doua săritură, 12,74 m).

Succesul de la Cali a fost prefigurat încă din februarie 2014 de antrenorul sportivei, Cristi Nemțeanu, care declara: ”Cu acel 6,14 la lungime și cu 13,43 m la triplusalt, Georgiana și-a asigurat baremul pentru Mondialele de juniori I din Statele Unite. Doar că, ea fiind junioară III, regulamentul nu-i permite să participe la competiția din acest an. În consecință, mai așteptăm și noi un an înainte de a ataca o medalie la Mondialele de juniori II, care vor avea loc în 2015″, precizare făcută de tehnician după Balcaniada de la Sliven, unde Georgiana Aniței a stabilit recordul național de junioare la triplu. 

Georgiana Aniței va concura la CM de la Cali și la săritura în lungime, obținând calificarea chiar înainte de succesul de la trupusalt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here