Podul Olt intră în reparaţie capitală. Pentru acest an au fost alocaţi 1,3 milioane de lei

Podul de peste râul Olt, la intrare în Slatina, va intra în reparaţie capitală, a anunţat, marţi, prefectul de Olt Silviu Neacşu şi directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, Adrian Lumezeanu. Pentru lucrările din acest an Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) are alocată suma de 1,3 milioane de lei. Costurile totale estimate pentru această investiţie se ridică la circa opt milioane de euro.

Adrian Lumezeanu a declarat, marţi, la Slatina, că CNADNR este pregătită pentru a demara procedura de achiziţie a proiectării şi execuţiei lucrărilor, dar că se aşteaptă emiterea şi aprobarea hotărârii de guvern privind această investiţie.
 
„Singurul lucru care ne ţine acum pe loc este hotărârea de guvern pentru care avem promisiunea că în cel mai scurt timp va fi emisă. Avem documentaţia pregătită astfel încât după emiterea hotărârii să dăm drumul la procedura de achiziţie pentru proiectare şi execuţie”, a declarat şeful Regionalei de Drumuri şi Poduri Craiova.
Practic, placa podului va fi schimbată în totalitate, astfel că circulaţia rutieră va fi închisă pe perioada lucrărilor. Lucrările vor viza, de asemenea, şi scheletul metalic al podului.
 
„Ştim bine că în ultimii ani au tot fost accidente tehnice, secţiuni din placa carosabilă s-au prăbuşit şi a trebuit să închidem circulaţia parţial pentru reparaţii. Deci, acum se va desface placa în totalitate, se va realiza o placă nouă, plus toate lucrările conexe structurii metalice. Probabil că, pe timpul lucrărilor, soluţia dată de proiectant va fi o închidere totală a circulaţiei, astfel încât la momentul oportun se vor stabili, împreună cu Poliţia Circulaţiei, variantele de circulaţie”, a precizat Adrian Lumezeanu.
 
Cel mai probabil, ruta ocolitoare va fi traversarea Oltului peste barajul de la Strejeşti, potrivit şefului Poliţiei Rutiere, comisarul şef Ion Roşu. „În prezent ne gândim la o rută care să nu abată participanţii la traficul rutier pe o distanţă prea mare, şi avem în vedere pe cea care face traversarea la Strejeşti. Dacă va fi acceptată şi de cei de la baraj, atunci aceasta va fi, în principiu, ruta pe care se va circula”, a declarat Roşu.
 
Prefectul de Olt, Silviu Neacşu, a evidenţiat înţelegerea de care autorităţile judeţene şi municipale s-au bucurat din partea CNADNR. „Foarte multă înţelegere şi foarte deschişi au fost dumnealor să găsim soluţiile cele mai bune pentru Slatina, pentru oameni”, a declarat Silviu Neacşu.
 
Declaraţiile oficialilor legate de această investiţie au fost făcute chiar la Podul Olt, unde s-a aflat şi primarul interimar al Slatinei, Emil Popa, care a lăudat iniţiativa celor de la Drumuri şi Poduri Craiova.
 
Pentru demararea lucrărilor în acest an a fost alocată suma de 1,3 milioane de lei. Costul total al lucrărilor se va ridica la circa opt milioane de euro, bani care vor veni de la bugetul de stat, existând şi posibilitatea de a fi atrase fonduri europene pentru realizarea investiţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here