Prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu: Slatina şi Balşul vor avea centuri ocolitoare

În urma unei discuţii pe care prefectul de Olt, Silviu Neacşu, a avut-o cu şeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga, acesta a dat asigurări, la sfârşitul săptămânii trecute, că se va face tot posibilul ca Slatina şi Balş să aibă, în viitorul apropiat, centuri ocolitoare. 

 

„Am obţinut mai mult decât o promisiune pentru centura ocolitoare a municipiului Slatina. Această investiţie va avea, în acest an, un început. Se vor demara acţiunile legate de studiul de fezabilitate şi celelalte activităţi. Pentru centura ocolitoare a oraşului Balş, studiul de fezabilitate este realizat, mai trebuie obţinerea de avize. Eu cred că vom circula pe amândouă cât de curând, având în vedere deschiderea şi dorinţa celor din CNADNR de a realiza aceste obiective”, a declarat Silviu Neacşu.

 
Asigurările şefului CNADNR au fost confirmate, marţi, şi de directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, Adrian Lumezeanu, care susţine că conducerea companiei au în grijă un proiect în acest sens. Cu toate acestea, Lumezeanu afirmă că mai devreme de trei ani nu se va putea circula pe şoseaua care va ocoli Slatina.
 
„În legătură cu centura Slatinei, există un proiect care se află în grija companiei şi s-a demarat procedura pentru realizarea centurii. Noi sperăm că nu vor fi obstacole. Oricum, în doi, trei ani de zile nu cred că vom putea circula pe centură”, a declarat şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, care a mai precizat că încă nu se ştie pe care parte municipiul-reşedinţă de judeţ va putea fi ocolit de traficul greu.
 
Dacă în privinţa Slatinei lucrurile sunt în stare incipientă, în ceea ce priveşte centura Balşului a fost realizat deja studiul de fezabilitate. 
 
„Pentru Balş studiul de fezabilitate este deja realizat, urmează obţinerea tuturor avizelor, acordurilor şi parcurgerea paşilor următori. Ruta ocolitoare va fi realizată pe partea de nord a oraşului”, a mai spus Adrian Lumezeanu.
 

Întrebat despre avantajele unei asemenea investiţii, primarul interimar al Slatinei, Emil Popa, a evidenţiat fluidizarea traficului care va creşte pe arterele municipiului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here