Cu cât a crescut numărul turiştilor în Olt, unde se cazează aceştia şi ce obiective turistice oferă judeţul

Numărul turiştilor cazaţi în luna mai 2015 a fost de 3.427 persoane, cu 13,4% mai mult faţă de luna mai 2014, când în judeţ s-au cazat 3.022 de turişti, potrivit ultimelor date furnizate de Direcţia Regională de Statistică (DRS) Olt. 

Dintre cei 3.427 de turişti, 3.183 au fost cazaţi în hoteluri, 200 în pensiuni turistice şi 30 în vile turistice. DRS Olt mai arată că înnoptările în structurile de primire turistică în luna mai 2015 au înregistrat o creştere cu 21,0% faţă de cele din luna mai 2014 (7.823 persoane faţă de 6.466 persone).

„Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare pentru luna mai 2015 a fost de 29,8% pe total structuri de cazare turistică”, a precizat directorul DRS Olt, Costel Mezdrea.

Printre obiectivele turistice pe care judeţul Olt le oferă se numără şi Casa Memorială „Nicolae Ceauşescu” din Scorniceşti. La marginea oraşului Corabia se găsesc urmele rămase din străvechea cetate Sucidava. Vestigiile aflate în situl arheologic amintesc de aşezarea întemeiată aici de romani şi tranformată de Constantin cel Mare într-o puternică bază militară.

Mănăstirile Brâncoveni (ctitorie domnească veche de peste şase sute de ani, construit de boierii din familia Brâncovenilor în secolul al XV-lea, ca loc de refugiu şi loc unde şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa domnitorul Constantin Brâncoveanu) şi Hotărani (aflată pe ruinele unui sat roman, suburbie a oraşului antic Romula) se numără printre cele mai căutate destinaţii pentru turismul ecumenic.

Un alt obiectiv turistic este imobilul în care funcţionează Teatrul Naţional din Caracal, construit în stilul barocului târziu după planurile arhitectului austriac Franz Billek.

Muzeele din Olt sunt, şi ele, puncte importante pe harta turismului din zona Olteniei. Muzeul Judeţean Olt tezaurizează şi valorifică expoziţional colecţii de arheologie, istorie medievală, modernă şi contemporană, artă plastică şi etnografie care conţin piese de patrimoniu definitorii pentru cultura şi civilizaţia Oltului, unele dintre ele figurând în patrimoniul cultural naţional. În comuna Făgețelu, sat Chilia, se află muzeul sătesc, înfiinţat cu zeci de ani în urmă de artistul popular Nicolae M. Nica, iar.Muzeul Câmpiei Boianului de la Drăgăneşti-Olt are în componenţă un arheoparc, opera regretatului Traian Zorzoliu, care reconstituie un sat după tipul aşezărilor neolitice specifice culturii Gumelniţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here