Avertizarea Cod Galben de caniculă a fost prelungită până vineri. Vezi maximele în Olt

Meteorologii au prelungit avertizarea Cod Galben de caniculă până vineri, temperaturile maxime în Olt putând atinge 38 de grade la umbră. 

Vineri, 24 iulie, vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară în zonele de câmpie şi podiş, unde şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…37 de grade şi izolat 38 de grade.

„Atenționarea a fost trimisă comitetelor locale pentru situații de urgență din județ, instituțiilor care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și celor 33 de farmacii care s-au alăturat campaniei «De la oameni pentru oameni», desfășurată de Instituția Prefectului în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Matei Basarab» al județului Olt și Colegiul Farmaciștilor Olt”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

În perioadele de caniculă şi secetă prelungită, arderea de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale este interzisă, a mai precizat reprezentantul ISU Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here