Natalitatea şi numărul căsătoriilor continuă să scadă la nivelul judeţului Olt. Află cu cât

Natalitatea continuă să scadă la nivelul judeţului Olt, ca şi mortalitatea. potrivit celor mai noi date statistice ale Direcţiei Regionale de Statistică Olt. Numărul căsătoriilor este şi el în scădere.

În luna mai 2015, evoluţia fenomenelor demografice înregistrate în judeţul Olt s-a caracterizat prin scăderea natalităţii faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 9,3% (215 născuţi vii faţă de 237 născuţi vii) şi scăderea mortalităţii generale cu 9,7% (496 decese faţă de 549 decese). 

„În urma agregării fenomenelor de natalitate şi mortalitate din luna mai 2015 s-a înregistrat un spor natural negativ (-281 persoane)”, se arată în materialul statistic al DRS Olt. 

Căsătorii şi divorţuri 

La oficiile de stare civilă au fost încheiate şi înregistrate 160 căsătorii în luna mai 2015, în luna similară din anul precedent înregistrându-se 174 căsătorii. Prin hotărâri judecătoreşti definitive, în aceeaşi lună de anul acesta au fost pronunţate 33 divorţuri, cu cinci mai puţine divorţuri pronunţate în mai 2014. 

Dacă la toate aceste capitole s-au înregistrat scăderi, numărul celor care şi-ar ridicat locuinţe este în creştere. Astfle, numărul locuinţelor terminate în trimestrul I 2015 a fost de 65, cu 29 de locuinţe mai mult faţă de trimestrul corespunzător din anul 2014. Datele statistice mai arată că 15 locuinţe au fost construite în mediul urban şi 50 locuinţe în mediul rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here