Demisia lui Minel Prina din funcţia de primar a distrus suflete-pereche în Primăria Slatina

Plecarea lui Minel Prina din Primăria Slatina a lipsit unele persoane credincioase lui (şi, pe vremuri, lui Darius Vâlcov) de locuri călduţe şi a distrus suflete-pereche. Fosta sa secretară, Lorena Gina Nicola, nu intră în prima categorie, pentru că ea, de bine, de rău, se aude că s-ar angaja (unde altundeva?) la Compania de Apă Olt, adăpost pentru mai mulţi „pulifrici”, aşa cum îşi numea Vâlcov slugile. Ea intră în categoria sufletelor-pereche, pentru că a lăsat o inimă friptă în primărie.

Demisia lui Minel Prina din funcţia de primar a lăsat pe drumuri mai multe persoane care îşi slujeau şeful din poziţia de consilier personal. Contractele lor de muncă erau, aşadar, legate de contractul lui Prina, aşa că plecarea acestuia din funcţie a însemnat punerea pe liber a consilierilor lui, care vor trebui să îşi găsească alte locuri de muncă.

În ceea ce o priveşte pe Lorena Nicola, surse din Primăria Slatina susţin că ea ar fi deja angajată, de mai bine de o săptămână, la Compania de Apă Olt (CAO), dar lucrurile nu sunt, totuşi, aşa de simple, nici măcar pentru cea care i-a slujit pe Vâlcov şi Prina atâţia şi atâţia ani. În primul rând, deocamdată nu sunt locuri libere, astfel că, mai întâi, trebuie să se întrunească membrii Consiliului de Administraţie care să suplimenteze, dacă fata se va bucura de un lobby pe măsura dorinţei ei, schema de personal. 

Mai grav este că, prin plecarea ei din Primăria Slatina, a lăsat acolo o inimă frântă, în persoana şefului de personal al primăriei, Leonid Moisiu, fost prefect de Olt, care obişnuia să-şi facă veacul în secretariatul instituţiei, lângă Lorena, în partea ei stângă.

Cei doi au o relaţie veche şi foarte strânsă, celebră printre colegii de serviciu şi care a făcut ca, în perioada în care a ocupat postul de prefect al judeţului Olt, Leonard Moisiu să-şi ia şefă de cabinet pe nimeni alta decât sora Lorenei, Caliopa Roxana Nicola, căreia i-a făcut loc, după ce mandatul de prefect a luat sfârşit, la Direcţia Economică a primăriei. O altă persoană din familia Lorenei care a mâncat o pâine bună graţiei acestei relaţii este chiar mama ei, angajată pe un post căldut la SC Imobiliare Consloc SRL (societate aflată sub controlul Primăriei Slatina) sub mandatul fostului director al firmei Lucian Şuşală, trimis în judecată în dosarul de corupţie Vâlcov-Prina.

Despre cât a câştigat în ultimii ani ca secretară nu putem afla, pentru că Lorena Nicola nu şi-a mai actualizat declaraţia de avere din 2012. Ştim doar că, la noul loc de muncă, indiferent unde va fi acesta, nu o va mai privi nimeni dinspre stânga. Sau poată că… 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here