Peste 800 de absolvenţi de liceu din Olt au solicitat la AJOFM indemnizaţie de şomaj

Peste 800 de absolvenţi de liceu au solicitat, până acum, indemnizaţia de şomej înregistrându-se în bazele de date ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt. Conducerea instituţiei reaminteşte celorlalţi absolvenţi, promotia 2015, care nu au promovat examenul de bacalaureat că, conform legislatiei în vigoare, termenul-limită de înregistrare în evidentele agenţiei, pentru a putea beneficia de indemnizaţie de şomaş, este 27.07.2015.

Până la această dată, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt s-au înregistrat 863 absolvenţi care vor beneficia de indemnizaţie de şomaj. Dintre aceştia, 27 provin din învăţământul superior.

Actele necesare pentru înregistrare ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă sunt: actul de identitate (copie şi original), act de studiu sau adeverinţă din care să rezulte data absolvirii (copie + original) şi o adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunea „apt muncă”

Conform legislaţiei în vigoare, data-limită de înregistrare la AJOFM Olt a absolvenţilor de liceu, promotia 2015, care nu au promovat examenul de bacalaureat este 27.07.2015. Neînregistrarea în acest termen atrage imposibilitatea legală a instituţiei de a acorda mai acest drept.

„Pentru a se înregistra, tinerii din judeţul Olt se pot adresa la agenţiile locale ale AJOFM din Slatina, str. Prelungirea Crişan, nr.2, Caracal, str. Nicolae Titulescu, nr.29, Balş, str. Nicolae Balcescu, bl.152, ap.1 şi 3, Corabia, str. T. Vladimirescu, nr.95 şi Drăgăneşti-Olt, str. N.Titulescu, nr.111”, se arată într-un comunicat de presă al AJOFM. 

Toate agenţiile locale şi punctele de lucru functionează zilnic, între orele  08.00 -16.30, de luni până joi şi între orele 08.00 -14.00, în zilele de vineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here