Zeci de şoferi din Olt au rămas fără permisul de conducere în noaptea de sâmbătă spre duminică. Află motivul

Zeci de conducători auto din Olt sau care traversau judeţul au rămas fără permisul de conducere, iar alte zeci au primit amenzi în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timpul unor razii ale poliţiştilor. Mulţi dintre cei rămaşi fără permis sau sancţionaţi contravenţional au „încasat-o” fie pentru că s-au urcat băuţi la volan, fie pentru depăşirea limitei de viteză, fie pentru că au condus autoturisme fără să posede permis de conducere.

Acţiunile poliţiştilor au avut loc pe raza municipiului Slatina şi în oraşele Balş, Scorniceşti, Potcoava, Piatra Olt, dar şi pe raza comunelor din zona de arondare a oraşelor.

În urma acestor razii, poliţiştii au reţinut 20 permise de conducere şi au aplicat peste 60 de sancţiuni contravenţionale. 

„La acţiunea desfăşurată pe linia prevenirii şi combaterii faptelor la regimul circulaţiei rutiere şi a infracţiunilor contra patrimoniului şi persoanei, au participat, în sistem integrat, 53 de poliţişti cu atribuţii pe linie de ordine publică şi rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Olt”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Au fost efectuate 15 acţiuni şi controale, în urma cărora au fost constatate cinci infracţiuni la regimul rutier şi au fost prinşi tot atâţia suspecţi.

Pe linie rutieră, au fost reţinute 20 permise de conducere, dintre care 13 pentru consum de alcool, trei pentru viteză şi patru pentru alte abateri. De asemenea, oamenii legii au retras două certificate de înmatriculare.

„Acţiunile s-au soldat cu aplicarea a 63 de sancţiuni contravenţionale, nouă la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, una la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 49 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi patru la alte acte normative”, a mai precizat Claudia Radu. 

Printre şoferii prinşi încălcând legea s-a numărat şi un tânăr de 25 de ani din Bucureşti care conducea autoturismul deşi era bine ameţit de băutură. El a fost depistat de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Olt pe strada Cireaşov din Slatina în timp ce conducea autoturismul având o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Autoturismul îi fusese încredinţat de o tânără, care se afla în autovehicul, în calitate de pasager.

„În cauză au fost întocmite actele procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere, refuz de a se supune prelevării mostrelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi încredinţarea unui vehicul spre a fi condus, unei persoane aflată sub influenţa alcoolului şi care nu posedă permis de conducere”, a spus ofiţerul de presă al IPJ Olt.

De asemenea, la jumătate de oră după miezul nopţii, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Olt – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, au oprit, pe strada Basarabilor din Slatina, un autoturism condus de un tânăr, de 27 ani, din comuna Coteana. Deoarece conducătorul auto emana un puternic miros de alcool, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat testarea şi recoltarea de mostre biologice. El va trebui acum să dea socoteală pentru săvârşirea infracţiunii de refuz de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În acelaşi interval orar, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Slatina au depistat, pe DJ 546, în comuna Nicolae Titulescu, un tânăr de 18 ani din comuna Tufeni, în timp ce conducea autoturismul, având o concentraţie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Tot la scurtă vreme după miezul nopţii, poliţiştii din Balş au depistat, pe raza comunei Găvăneşti, un tânăr, de 22 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria, fără a deţine permis de conducere, motiv pentru care va trebui să răspundă în faţa legii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here