Câţi oameni din Olt lucrează în companii străine şi unde se situează judeţul la acest capitol, pe ţară

Din cei peste jumătate de milion de români care lucrează la companii străine ce activează în ţara noastră, aproape 4000 sunt din judeţul Olt, se arată într-o statistică publicată de jurnaliştii de la econtext.ro şi care se bazează pe informaţii raportate la nivelul anului 2013. 

Potrivit acestei statistici, Oltul se numără printre judeţele cu puţini angajaţi în companii străine ce activează în România, faţă de zone precum Timiş, Arad, Cluj sau Braşov, judeţe în care companiile străine au dezvoltat afaceri puternice. În perioada de referinţă a statisticii, în Olt doar 3.814 persoane lucrau în astfel de companii.
 
În anul 2013, 537.471 de români munceau pentru companiile străine care activează la noi. Un număr destul de impresionant şi care a avansat extrem de puternic. Spre comparaţie, în 2004, numărul acestora era la jumătate (249.727, mai precis).
 
Este vorba despre românii care lucrează în bănci străine, în firme petroliere, de prelucrare a lemnului, în hypermarket-uri, mai toate afacerile mari, mai toate sectoarele economice fiind dominate de companii străine. Cea mai mare parte dintre aceştia lucrează în Bucureşti, puţin peste un sfert din total – 122.568 de persoane. La polul opus, cel mai „sărac” judeţ din această perspectivă este Vaslui, puţin peste o mie de români sunt încadraţi în companii cu capital străin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here