Primarul municipiului Caracal, Eduard Ciocăzanu, şi fostul viceprimar al oraşului, excluşi din PSD

Primarul municipiului Caracal, Eduard Ciocăzanu, şi fostul viceprimar al oraşului, Ion Mocanu, au fost excluşi, marţi, din PSD, decizia fiind luată în biroul PSD Caracal la propunerea deputatului Dan Ciocan.

Fricţiunile dintre primarul Eduard Ciocăzanu şi conducerea PSD Caracal au degenerat până la despărţire, membrii biroului politic al organizaţiei locale a PSD votând, marţi seară, excluderea edilului din partid. În rând cu el a fost exclus şi fostul viceprimar al municipiului, Ion Mocanu, revocat din funcţia publică la sfârşitul lunii martie. Pentru excluderea lui Ciocăzanu au fost nouă voturi, cu două abţineri şi două voturi împotriva, iar pentru excluderea lui Mocanu a fost unanimitate, 13 din 14, el nevotând.

Ceea ce li s-a imputat celor doi a fost încălcarea statutului PSD. 

Contactat de OLT-ALERT, Eduard Ciocăzanu a declarat că nu comentează decizia partidului.

„Nu comentez în nici un fel măsura luată împotriva mea. Este decizia partidului, o respect şi mă supun”, a declarat primarul din Caracal.

Eduard Ciocăzanu era şi preşedinte al PSD Caracal. După excluderea sa, atribuţiile de preşedinte au fost preluate, în regim de interimat, de deputatul Dan Ciocan, prim-vicepreşedinte al organizaţiei.

Întrebat care sunt greşelile pentru care cei doi au fost excluşi din partid, Marius Oprescu, preşedintele executiv al PSD Olt, a spus că este vorba de neimplicare politică.

„Confirm informaţia, excluderea celor doi a fost decisă în şedinţa PSD Caracal de marţi seară, când mai mulţi membri ai biroului municipal le-au reproşat lipsa implicării politice”, a declarat Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here