Noua organigramă a Primăriei Slatina, suspendată în instanţă la cererea sindicatelor Poliţiei Locale

Noua organigramă a aparatului administrativ din Primăria Slatina, aprobată, după mai multe încercări, în şedinţa consiliului local din 9 iunie, a fost suspendată de Tribunalul Olt la solicitarea organizaţiilor sindicale la care sunt afliliaţi poliţiştii locali.

 

Hotărârea Consiliului Local nr. 217/9.06.2015 privind „reorganizarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Slatina, organigramă, număr de personal, stat de funcţii şi pondere funcţii publice pentru anul 2015” a fost suspendată, marţi, de instanţa de judecată la solicitarea celor două organizaţii la care sunt afiliaţi poliţiştii locali ai Slatinei, Sindicatul lucrătorilor din Poliţia Locală Slatina – OLTPOL şi Sindicatul Poliţiştilor Locali „SPL” Slatina, măsură dispusă până la judecarea pe fond a dosarului în care poliţiştii locali cer anularea actului normativ local.

„Admite cererea şi dispune suspendarea actului administrativ HCL nr. 217/9.06.2015, până la pronunţarea instanţei de fond. Obligă pârâta la 1500 lei cheltuieli de judecată, către reclamanţi”, se arată în hotărârea instanţie, care nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în cinci zile de la pronunţare.

Reclamanţii sunt nemulţumiţi de faptul că reorganizarea aparatului administrativ loveşte cel mai mult în Direcţia Poliţia Locală, de unde ar urma să dispară mai multe posturi. De altfel, hotărârea începuse să producă efecte, primăria dând deja preavize poliţiştilor locali în perspectiva organizării unui concurs pentru ocuparea posturilor declarate vacante, mai puţine cu cinci decât cele existente înainte de aprobarea actului normativ.

Iniţial, proiectul de hotărâre prevedea desfiinţarea a 10 posturi de poliţişti locali, fără cel al directorului adjunct, dar dezbaterea acestuia a fost amânată. Procietul a fost aprobat în şedinţa consiliului local din 23 aprilie, dar prefectura a retrimis documentul spre revocare pentru că, printre aleşii care au votat pentru adoptarea actului normativ, s-a numărat şi Mihaela Stana, care a ridicat mâna în temeiul funcţiei de viceprimar (care are drept de vot), deşi ea preluase atribuţiile de primar, acesta neavând drept de vot în consiliul local. Hotărârea a fost, deci, revocată şi repusă în dezbatere în şedinţa din 9 iunie, când a fost iarăşi votată, dar cu amendamente, unul dintre acestea referindu-se la înjumătăţirea numărului de posturi de poliţist local care vor fi desfiinţate.

 
Dacă instanţa nu le va da câştig de cauză, cinci poliţişti locali vor rămâne fără locuriloe de muncă, dar şi directorul adjunct al direcţiei, Liviu Belu, întrucât şi postul său va fi desfiinţat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here