Aproape 100 de şoferi de autobuze şi de camioane au fost sancţionaţi de poliţiştii din Olt

Poliţiştii din Olt au verificat aproape 100 de mijloace de transport persoane şi marfă şi au aplicat 90 de sancţiuni pentru diverse nereguli constate în trafic, în perioada 20 – 27 iulie, în cadrul acţiunilor TISPOL, desfăşurate simultan în toate cele 28 de state ale Uniunii Europene.

Pe parcursul celor şapte zile, poliţiştii olteni au verificat 90 de autovehicule, dintre care 30 de autobuze şi 60 de autovehicule destinate transportului de marfă, şi au aplicat 90 de sancţiuni contravenţionale pentru diverse nereguli constatate.

Au fost sancţionaţi 30 de transportatori de persoane şi 60 de transportatori de marfă, pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, lipsa documentelor conducătorului auto sau pentru alte abateri la regimul circulaţiei rutiere.

„Acţiunea a fost desfăşurată, la nivel naţional, pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Controalele s-au desfăşurat simultan în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here