Consiliul Judeţean Olt împrumută 5,6 milioane lei de la Ministerul Finanţelor pentru ADI „Oltul”

Consilierii judeţeni ai Oltului au aprobat, joi, contractarea unui împrumut de maximum 5,6 milioane de lei de la Ministerul Finanţelor Publice pentru pre-finanţarea unui proiect finanţat din fonduri europene de care va beneficia Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Oltul”.

Contractarea împrumutului se face pentru Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Utilităţi Publice pentru Serviciul de Alimentare cu Apă şi Canalizare ,,Oltul”, în vederea asigurării prefinanţării proiectului ,,Monitorizarea factorilor de mediu în regiunea trasfrontalieră Olt-Belene”, proiect care beneficiază de fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană. De asemenea, împrumul va fi utilizat şi la acoperirea cheltuielilor neeligibile asociate proiectului.

Împrumutul, de maximum 5.677.764 lei, va avea o maturitate de maximum 15 ani şi va fi returnat integral din bugetul local al judeţului.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Utilităţi Publice pentru Serviciul de Alimentare cu Apă şi Canalizare ,,Oltul” a fost înfiinţata în anul 2007 având drept scop administrarea sistemului de furnizare a apei şi a sistemului de canalizare. Gestionarea este efectuată, prin intermediul sistemului de gestiune delegată, de către Compania de Apă Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here