Siminica Mirea: „Sperăm că Ponta va găsi un dram de bun-simţ să demisioneze din funcţia de premier”

Aflaţi în plină acţiune de strângere de semnături pentru depunerea, în toamnă, a unei noi moţiuni de cenzură împotriva actualului guvern, liberalii din Olt speră că Victor Ponta va pleca din fruntea executivului înainte ca acesta să cadă.
 

Mesajul a fost transmis, joi, prin vocea copreşedintelui PNL Olt Siminica Mirea, care a declarat pentru OLT-ALERT că plecarea lui Victor Ponta din fruntea guvernului nu este dorită doar de opoziţie, ci şi de propriul partid, PSD, şi că fractura dintre Ponta și Dragnea afectează guvernarea.

 
„Sperăm că, până la urmă, Victor Ponta va găsi un dram de bun-simţ să demisioneze din funcţia de premier al României, mai ales că dânsul nu mai este susţinut nici de propriul partid. Mesajul că nu mai este dorit a fost dat de votul zdrobitor prin care membrii Comitetului Executiv al PSD l-au votat pe Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte interimar al partidului, şi nu pe Rovana Plumb, susţinută de Ponta. Pe de altă parte, fractura dintre Ponta și Dragnea afectează guvernarea. PSD rămâne cramponat de persoana lui Ponta pentru că nu e în stare să propună o alternativă credibilă pentru funcția de premier. În aceste condiţii, PNL cere insistent demisia lui Ponta, întrucât menținerea sa în funcție face rău României, a declarat Siminica Mirea.
 
Copreşedintele PNL Olt a precizat că, oricum, dacă nu va demiona de bunăvoie şi nici la presiunile partidului, Partidul Naţional Liberal va prelua puterea la sfârşitul acestui an, întrucât „moţiunea de cenzură pe care o vom depune în toamnă are alte şanse acum să treacă, în contextul ultimilor mişcări pe scena politică şi, în special, în cel al fisurilor apărute chiar în cadrul coaliţiei la guvernare”. 
 
Reamintim că, în condiţiile în care va prelua puterea înainte de anul electoral 2016, PNL are pregătit un plan de guvernare bine pus la punct, omul care este susţinut pentru a fi numit în funcţia de prim-ministru fiind Cătălin Predoiu.
 
„Domnul Predoiu va fi un premier model şi spun asta din mai multe considerente. În primul rând, este un om serios, la antipodul lui Victor Ponta, ajuns celebru pentru minciunile sale mari şi dese. În cel de-al doilea rând, domnul Predoiu este responsabil şi capabil de fapte care vor schimba România în bine. De altfel, dânsul este perceput deja de populaţie în această cheie şi asta se simte din dialogul pe care noi îl avem cu oamenii”, a mai declarat Siminica Mirea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here