Salarii mărite cu 12% pentru funcţionarii publici din subordinea Consiliului Judeţean Olt, din august

Funcţionarii Consiliului Judeţean Olt, precum şi cei din cadrul instituţiilor publice aflate în subordinea CJ, vor primi, din luna august, salarii mărite cu 12%. Măsura a fost luată după ce guvernul a completat, luna trecută, OUG 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice în anul 2015, dând mână liberă autorităţilor administraţiei publice locale să crească salariile bugetarilor cu până 12%.

Consilierii judeţeni ai Oltului au aprobat, în şedinţa ordinară a legislativului judeţean de joi, un proiect de hotărâre potrivit căruia, începând cu data de 01.08.2015, creşterea salariilor cu 12% pentru personalul din aparatul de specialitate şi din aparatul permanent de lucru ale Consiliului Judetean Olt, din cabinetul preşedintelui CJ Olt, precum şi pentru personalul din unele instituţii publice de sub autoritatea Consiliului Judetean Olt. Este vorba de Biblioteca Judeţeană ,,Ion Minulescu”, Muzeul Judeţean Olt, Ansamblul Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale ,,Doina Oltului”
Şcoala Populară de Arte şi Meserii, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor şi Camera Agricolă Olt.
 

„De creşterea salarială de până la 12% va beneficia şi personalul din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu Greci şi Serviciului Judeţean de Pază Olt, în măsura în care nivelul maxim al cheltuielilor de personal se va suplimenta, în condiţiile legii, şi cu asigurarea resurselor financiare necesare acordării acestor creşteri salariale”, se mai arată în proiectul de hotărâre aprobat.

„În urma ordonanţei guvernului de creştere a salariilor funcţionarilor publici ai autorităţilor locale, am venit cu această hotărâre. Cum consiliul judeţean a avut la dispoziţie aceste credite bugetare, având şi banii la dispoziţie, am venit cu această hotărâre prin care personalul CJ, dar şi din instituţiile subordonate, va beneficia de o creştere salarială de 12%”, a declarat Marius Oprescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt.

Guvernul a completat, luna trecută, OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, dând mână liberă autorităţilor administraţiei publice locale să crească salariile bugetarilor cu până 12%, în condiţiile în care cheltuielilor de personal se încadrează în limita bugetului aprobat şi în limita plafonului de cheltuieli de personal repartizat conform prevederilor legale. 

1 COMENTARIU

  1. ca de obicei doar anumiti functionari publici primesc mariri de salariu, primaria ramane in POM! nu mai avem decat sa iesim in strada. altii beneficiaza de salarii de 4000-5000 lei si restul de 600 lei.nu-i asa ca e dragut?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here