Consilierul judeţean Dumitru Mugurel Crăciunică va candida la funcţia de primar al Slatinei

Consilierul judeţean Dumitru Mugurel Crăciunică (PP-DD) a declarat, vineri, pentru OLT-ALERT, că intenţionează să candideze la funcţia de primar al Slatinei.

Dumitru Mugurel Crăciunică spune că, în perspectiva candidaturii sale la funcţia de primar al Slatinei, ia în calcul două variante posibile: va candida fie din partea unei formaţiuni politice, fie ca independent. Dacă va avea susţinere politică, aceasta ar putea veni din partea UNPR, spune el, partid care în august va înghiţi, prin fuziunea prin absorbţie, PP-DD.

„Sunt hotărât să candidez. Şi o voi face fie ca reprezentant al unui partid politic, dacă mi se va face o propunere în acest sens, fie ca independent. Cu alte cuvinte, ori candidez din partea UNPR, ori prin forţe proprii, ca independent”, a declarat Crăciunică.

Alesul judeţean afirmă că va încerca, printr-un permanent dialog cu oamenii, să convingă mase largi de slătineni să vină la urne la alegerile locale din 2016. 

Dumitru Mugurel Crăciunică are dublă cetăţenie, trăieşte în oraşul Bochum din Germania, de circa 30 de ani, şi este angajat al primăriei acestei localităţi pe un post de inspector, instituţie în care lucrează şi soţia sa. El a avut, o vreme, şi calitatea de consilier local la Slatina, tot din partea PP-DD, iar în legislativul judeţului a apărut anul acesta, pe postul lăsat liber de consilierul PP-DD Anton Drăguinea, care a demisionat. 

Întrebat ce calităţi l-ar recomanda pentru funcţia de primar al Slatinei, el a spus că are o experienţă de zeci de ani în administraţia publică locală germană, că este sincer, indiferent de consecinţele conjuncturale ale unei asemenea stări, că îşi respectă semenii şi că şi-a făcut un ţel din a face ceva pentru municipiul în care, în tinereţe, a lucrat în domeniul alimentaţiei publice.

Dumitru Mugurel Crăciunică are 62 de ani, deţine o casă în Slatina, dintr-o moştenire, un apartament şi o casă de vacanţă în Bochum, Germania, trei autoturisme, bijuterii în valoare de 30.000 de euro şi ceasuri de mână în valoare de 15.000 de euro, 47.500 euro în conturi bancare curente, dar şi acţiuni în valoare de 50.000 de euro la societăţi comerciale din străinătate. El şi soţia au realizat anul trecut venituri în valoare de 120.000 de euro, din salarii.

Primul care şi-a anunţat candidatura pentru Primăria Slatina este profesorul de limba şi literatura română Victor Iacobescu, din partea PMP. În celelalte formaţiuni politice sunt în derulare competiţii interne pentru desemnarea celor mai buni candidaţi. În plus, PSD Olt a comandat un sondaj de opinie în care a introdus şi numele unor potenţiali candidaţi din partea celorlalte formaţiuni politice. Rezultatele oficiale ale măsurătorii sociologice nu au fost date, până acum, publicităţii. În spaţiul public sunt vehiculate, ca potenţiali candidaţi, nume precum Marian Căruntu, Sorin Brătoi, Gabriel Buliteanu sau Marius Bălaşa – PNL, Emil Moţ, Andrei Iordache sau Silviu Neacşu – PSD. Din partea ALDE ar putea candida Ioan Ciugulea, copreşedinte al organizaţiei judeţene, fost preşedinte al PNL Olt şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt sau Cristian Bircea, lider al organizaţiei municipale, consilier local în mai multe mandate şi viceprimar al municipiului în funcţie.

4 COMENTARII

  1. In ce priveste cartea de vizita a omului totul pare a fi OK,iar intentiile sale par sincere.Ce te faci insa cu masina de vot a partidelor politice,cu mita care se va imparti la electorat,cu masinile care vor aduce votanti de prin alte localităţi,cu celebrele liste suplimentare,cu urna mobila care va fi plimbata prin instututii si locuinte nude nu sunt tocmai handicapati sau sunt doar bolnavi inchipuiti?!?Ce se va face omul asta cu toate aceste fenomene care la noi din pacate sunt inca normale,ptr. ca e sigur ca Toma nu isi va da el omul la o parte(Albota)ca sa il sustina pe omul asta.Pe de alta parte,cred ca Slatina ar avea nevoie de un om care mananca pe paine administratie publica germana.Ar fi extraordinar,un noroc chior sa ai un asemenea primar,nu?

  2. Poate avem norocul ca sa ia Prina cu suspendare si sa faca si judecatorii de la Inalta Curte vreo eroare materiala,cum au facut aia de la Curtea de Apel,ca sa poata candida si sa il mai alegem o data primar.Ca la cat sintem de prosti si adormiti,l-am mai vota o data pe penal,ca d-aia se zice ca sintem ce sintem si ca avem conducatorii pe care ii meritam

  3. L-am votat pe Paunescu, om copt si sustinut de un partid puternic-a furat.L-am votat de trei ori pe Valcov,om tanar-a furat.L-am votat e Prina,si el tanar si provenind din patura saraca-a furat.Frate,teoria ca o tara se curata in timp,prin generatiile care vin,e falsa.La noi nici o teorie din asta nu tine,suntem un popor de draci

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here