Accident cumplit la Recea, Olt. O minoră de 16 ani a murit, iar alţi patru tineri au ajuns la spital

O minoră în vârstă de 16 ani, din localitatea Perieţi, Olt, a murit, miercuri seara, într-un cumplit accident de circulaţie după ce după ce autoturismul în care se afla, alături de alte patru persoane, s-a răsturnat pe raza localităţii Recea. Victimele care au supravieţuit au ajuns cu răni la spital.

Evenimentul rutier s-a petrecut în jurul orei 22.00, în zona Hergheliei Slatina. În autoturism se aflau, în afara tinerei de 16 ani, patru băieţi cu vârste cuprinse între 17 şi 22 de ani, susţin reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Cu toţii veneau din localitatea Perieţi şi intenţionau să ajungă la Slatina.
 

Potrivit primelor informaţii furnizate de autorităţi, şoferul maşinii ar fi încercat să ocolească un câine ivit pe şosea, însă a pierdut controlul volanului iar autorutismul s-a răsturnat. Pompierii sosiţi la faţa locului au găsit-o pe tânăra de 16 ani încarcerată pe bancheta din spate, Din păcate, tânăra nu mai avea suflare.

„La fața locului au fost mobilizate în cel mai scurt timp forțe și mijloace din cadrul SMURD Slatina, o autospecială pentru descarcerare și un echipaj SMURD și două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Olt. La sosirea echipajelor de intervenție, o persoană de sex feminin, în vârstă de 16 ani, pasageră pe bancheta din spate, a fost găsită decedată, încarcerată. Pompierii au acționat pentru extragerea din autoturism a victimei decedate, concomitent fiind acordate îngrijiri medicale de urgență celorlalte patru victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

 
Celelalte victime au fost transportate, rănite, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.
 
„Echipajul SMURD a preluat și transportat la UPU Slatina un bărbat, în vârstă de 20 de ani, pasager pe bancheta din spate, conștient, cu plagă la antebrațul drept, multiple excoriații și dureri lombare. Șoferul autoturismului, în vârstă de 20 de ani, din comuna Perieți, a fost preluat de un echipaj de la Serviciul de Ambulanță, conștient, cu suspiciune de fractură humerus drept și transportat la Spitalul Slatina unde a rămas internat. Ceilalți doi răniți, bărbați, în vârstă de  17 și 22 de ani, prezentau traumatisme minore și au fost transportați de SAJ la UPU Slatina”, a mai spus Alin Băsăşteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here