Zeci de permise de conducere reţinute şi peste 800 de sancţiuni aplicate de poliţiştii olteni, în weekend

În timpul unor acţiuni desfăşurate de poliţiştii din Olt în weekend-ul trecut, oamenii legii au reţinut nu mai puţin de 35 de permise de conducere şi au aplicat peste 800 de sancţiuni contravenţionale.

Peste 200 de poliţişti cu atribuţii pe linie de ordine publică şi rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, au desfăşurat, zilnic, în intervalul 28 – 30 august, împreună cu jandarmii, acţiuni pentru combaterea infracţiunilor contra patrimoniului şi persoanelor, precum şi pe linia prevenirii şi combaterii faptelor la regimul circulaţiei rutiere, pe raza de competenţă.

În cadrul acţiunilor au fost constatate 26 de infracţiuni, dintre care 20 la regimul circulaţiei rutiere şi şase de altă natură.

Pe linie rutieră, au fost reţinute 35 de permise de conducere, dintre care 17 pentru consum de alcool, două pentru viteză, 13 pentru depăşire neregulamentară, unul pentru neacordarea de prioritate altor vehicule şi două alte permise pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

„Acţiunile s-au soldat cu aplicarea a 818 sancţiuni contravenţionale, 59 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şase la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 753 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Iulian Nicolae.

Printre participanţii la trafic cărora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei rutiere s-au numărat, în afară de conducători auto, opt biciclişti, trei căruţaşi şi 13 pietoni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here