Tânăra care a plonjat cu maşina în Olt, ducând la moarte doi tineri, condamnată la închisoare cu suspendare

Vinovată de moartea a doi tineri după ce, anul trecut, a plonjat în râul Olt cu maşina pe care o conducea fără să deţină permis, Simona Lixandroiu a fost condamnată de Curtea de Apel Craiova la trei ani de închisoare cu suspendare, decizia magistraţilor fiind definitivă. În primă instanţă ea fusese condamnată la închisoare cu executare.

Condamnată în urmă cu cinci luni la doi ani şi zece luni de închisoare cu executare de Judecătoria Slatina, Simona Lixăndroiu a primit, în final, trei ani de închisoare cu suspendare, decizie pronunţată definitiv de Curtea de Apel Craiova.

„Admite apelurile, desfiinţează în parte hotărârea şi, rejudecând: Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă de 2 ani şi 10 luni închisoare în pedepsele componente şi sporul de 4 luni închisoare. Înlătură aplicarea art. 5 C.pen. pentru fiecare dintre infracţiunile reţinute în sarcina apelantei inculpate. Majorează pedeapsa aplicată inculpatei pentru infracţiunea de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1, 2, 3 C.pen., cu aplic. art. 375 şi art. 396 alin. 10 C.pr.pen. la 2 ani şi 9 luni închisoare. În temeiul art. 38, art. 39 alin. 1 lit. b C.pen. recontopeşte pedeapsa de mai sus, de 2 ani şi 9 luni închisoare cu pedeapsa de 9 luni închisoare, stabilită pentru infracţiunea prev. de art. 335 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 375 şi art. 396 alin. 10 C.pr.pen., inculpata urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 9 luni închisoare la care se adaugă sporul de 3 luni închisoare, reprezentând 1/3 din pedeapsa de 9 luni închisoare, pedeapsa pe care urmează să o execute în final inculpata fiind pedeapsa de 3 ani închisoare. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen.”, se arată în decizia instanţei.

 
Doi tineri de 18 ani, respectiv 20 de ani, din localitatea Teslui, au murit înecați, în noaptea de 25 spre 26 aprilie 2014, după ce autoturismul cu care se deplasau a plonjat în râul Olt, în zona stației de epurare a orașului Slatina (Barajul Slătioara). Ca prin minune, tânăra care conducea autoturismul fără să deţină permis de conducere a reușit să se salveze în ultima clipă, ieșind pe geamul mașinii în apele râului. Ea a ajuns la mal și a cerut ajutorul unui bărbat care trecea prin apropiere. Bărbatul a anunțat cazul la 112 și, în cel mai scurt timp posibil, pompierii au ajuns la fața locului. Din păcate, trupul neînsuflețit al unuia dintre tineri a fost găsit în autoturism, iar cel de-al doilea cadavru a fost scos la suprafață de scafandri ISU a doua zi, după mai mult de o oră de căutări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here