Membrii Clubului Rotary Slatina au încheiat, recent, un obiectiv foarte important pentru Secţia Recuperare Neuromotorie Pediatrică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pe care au dotat-o cu aparatură medicală extrem de necesară pentru recuperarea copiilor cu probleme locomotorii.
Este vorba de două verticalizatoare, de un aparat electrostatic şi de o bicicletă ergonomică, totul în valoare de 30.000 de lei, bani adunaţi de la rotarieni şi de la sponsori generoşi. Evenimentul a fost marcat printr-o conferinţă de presă la care au fost prezenţi noul preşedinte al Clubului Rotary Slatina, Radu Ioniţă, fostul preşedinte al clubului în anul 2014 – 2015, Simona Capizisu, cea care a iniţiat acest proiect, reprezentanţii conducerii spitalului şi cadre medicale ale unităţii, printre care s-a numărat, evident, şefa Secţiei Recuperare Neuromotorie Pediatrică, medicul Elena Conea.
„Mulţumesc membrilor Clubului Rotary Slatina pentru acţiunea foarte benefică nouă, pentru aparatura pe care noi am primit-o cu mare bucurie şi care ne este necesară pentru a ne permite să avem o eficienţă mai bună în recuperarea micilor noştri pacienţi. Deci am primit aparatură care este necesară în procesul de recuperare. Este vorba de două verticalizatoare, unul pe care îl folosim la copiii mai mici şi celălalt pentru copii mai mari. Este vorba de copiii care nu pot să îşi menţină statura ortostatică, în special cei care sunt paralizaţi. Aceste instrumente ne ajută foarte mult mai ales pentru copiii mai mari, pentru că dacă pe cei mici îi mai poţi pune în picioare, în cazul celor mai mari este mult mai greu. Prin urmare, verticalizatorul mare ne este de mare folos. Apoi, am primit un aparat de elctroterapie care, iarăşi, ne este foarte necesar, şi o bicicletă ergonomică. Deci, aparatură care ne va face mai eficienţi şi pe care noi am început deja să o folosim”, a declarat dr. Elena Conea, care a mai precizat că lista de nevoi este mai lungă şi că „întotdeauna, o listă rămâne deschisă”.
De la întâlnirea cu jurnaliştii nu au lipsit managerul spitalului, Andrei Iordache, care s-a arătat impresionat de rolul Rotary, în general, şi de acţiunile clubului de la Slatina, în special, directorul economic al unităţii sanitare, Elena Vişan, şi ea membru Rotary, precum şi directorul medical al spitalului, Cătălin Pătru.
Organizaţia Rotary Internaţional are aproape două milioane de membrii la nivel mondial şi funcţionează în 170 de ţări, prin cele 30.000 de cluburi existente, sub deviza „A servi mai presus de sine”. Organizaţia a luat fiinţă în 1905, la Evanston, SUA, iar în România fiinţează din 13 aprilie 1999.
„Clubul Rotary Slatina şi-a început activitatea sub deviza prieteniei, bunăvoinţei şi respectului reciproc. De-a lungul celor 16 ani de existenţă, clubul a iniţiat şi desfăşurat mai multe proiecte, printre cele mai importante numărându-se «Burse pentru studenţi», «Youth Exchange Program – Schimb de tineri», «Bursa Rotary», «Premierea olimpicilor», «Cu premianţii la cinematograf», «Căluşul Românesc» şi, de doi ani, «Balul anual Rotary». În luna mai 2015, Balul Clubului Rotary a marcat 16 ani de existenţă şi a susţinut proiectul «Dotarea cu aparatură a Secţiei Recuperare Neuromotorie Pediatrică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina»”, a declarat preşedintele în funcţie al clubului rotarian din Slatina, Radu Ioniţă.
Elena Conea susţine că, în afară de noile dotări, secţia funcţionează cu aparatură medicală veche de peste 20 de ani, achiziţionată o dată cu înfiinţarea secţiei. O altă nevoie stringentă a secţiei este reabilitarea sa. Pe vreme rea, saloanele pacienţilor sunt inundate de ploaie, iar pereţii şi tavanul au, evident, de suferit.