Computerul şi tableta distrug sănătatea copiilor. Medicul Elena Conea: Fenomenul a luat amploare

Utilizarea îndelungată a computerului şi a tabletei de către copiii cu vârste foarte fragede, asimilată cu lipsa măşcării, aduce acestora tulburări locomotorii grave, iar cazurile sunt din ce în ce mai multe. La Secţia Recuperare Neuromotorie Pediatrică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina ajung peste 1000 de astfel de pacienţi, iar fenomenul creşte alarmant, potrivit medicului Elena Conea, şefa respectivei secţii. 
 
„Ne lovim cu îngrijorare de un fenomen care în ultima vreme a luat amploare, în sensul că, probabil din cauza activităţilor fizice tot mai reduse, copiii noştri au probleme locomotorii. Folosirea îndelungată a calculatorului şi a tabletei, precum şi lipsa sportului, au efecte negative asupra dezvoltării lor. Sunt din ce în ce mai frecvente cazurile de copii cu tulburări locomotorii, la nivel de statică vertebrală, copii de la vârste foarte fragede, începând cu şase, şapte ani, de când i se cumpără prima tabletă, sau copii chiar cu vârste mai mici”, trage un semnal de alarmă medicul Elena Conea. 
 
Ea susţine că numărul cazurilor de pacienţi care se adresează Secţiei Recuperare Neuromotorie Pediatrică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina este extrem de mare la nivelul unui an. 
 
„Vin la noi cu mult peste 1000 de copii pe an cu aceste probleme”, a mai precizat medicul specialist.
 
La aceste cazuri se adaugă cele cronice, lucru care face ca personalul Secţiei de Recuperare să lucreze pe bază de programare. 2În momentul de faţă, programările au auns undeva în luna martie 2016, în regim de 20, 30 internări pe săptămână”, a adăugat Elena Conea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here