Îngrijorat de numărul în creştere al accidentelor, prefectul de Olt cere intensificarea controalelor în trafic

Prefectul județului Olt a solicitat, marţi, atât Inspectoratului de Stat pentru Controlul și Transportul Rutier, cât și Inspectoratului de Poliție Județean Olt intensificarea acțiunilor de inspecție și control a respectării reglementărilor naționale și internaționale în domeniul transporturilor rutiere, în special a celor în trafic. 

Solicitările prefectului vin în contextul îngrijorător al ultimelor accidente rutiere petrecute raza județului Olt şi soldate cu morţi şi răniţi. 

Potrivit IPJ Olt, în trimestrul al doilea al anului în curs numărul accidentelor și al răniților a crescut îngrijorător față de primul trrimestru. 

Într-un raport al IPJ se arată că numărul accidentelor a crescut cu 30 (122 accidente în trimestrul al doilea, față de 92 în primul trimestru). Accidentele grave au fost cu opt mai multe (33, față de 25 în primul trimestru), Numărul răniților a crescut cu 32 (110 răniți în trimestrul al doilea, față de 78 în primul trimestru).iar numărul răniților grav a crescut, şi el, cu şapte victime.

„Pentru desfășurarea procesului instructiv-educativ 2015 – 2016 în condiții de siguranță, noi am solicitat Inspectoratului de Stat pentru Controlul și Transportul Rutier și Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în mod prioritar, inspecția și controlul microbuzelor destinate transportului elevilor”, a declarat prefectul Silviu Neacşu.
În acelaşi context, conducerea IPJ Olt a anunţat că intenţionează să ia măsura limitării vitezei de deplasare a autoturismelor pe DN 65 – E 574, în intersecţiile de la Găneasa şi Bobiceşti.

„În intersecţiile de la Găneasa şi Bobiceşti vom limita viteza de deplasare a autoturismelor la 30 sau la 50 de kilometri la oră. Dacă în aceste zone conducătorii auto ar respecta indicatoarele rutiere existente, nu ar fi nevoie de această măsură”, declara, în urmă cu o săptămână, şeful Poliţiei Olt, comisarul şef Cătălin Florescu.

Cel mai recent accident rutier grav petrecut pe DN 65 în zona Bobiceşti s-a petrecut la sfârşitul lunii trecute, eveniment soldat cu 16 victime, după ce şoferul unui microbuz plin cu pasageri a ignorat semnul STOP plantat în intersecţia drumului naţional cu DJ 644. Neasigurându-se, el a pătruns pe DN 65 şi a intrat în coliziune cu un autoturim Cielo care circula regulamentar pe drum cu prioritate. O persoană a decedat, iar alte 15 au suferit răni, 12 dintre acestea având nevoie de spitalizare.

Mai multe accidente soldate cu morţi şi răniţi s-au petrecut şi în zona de sud a judeţului, parte aflată pe harta zonelor de risc a Poliţiei Rutiere şi care acum reprezintă zona cea mai periculoasă, după ultimele evenimente rutiere, cel mai recent petrecându-se, tot la sfârşitul lunii trecute, la Corabia, când doi oameni au murit carbonizaţi după ce autoturismul cu care circulau a intrat într-un pom de pe marginea drumului, accidentul fiind urmat de incendiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here