Ultima oră: Uneperistul Emil Albotă trece la PNL. După el ar veni şi şeful său, senatorul Ion Toma

Informaţiile potrivit cărora PNL Olt îl va sprijini în alegerile locale pe prim-vicepreşedintele UNPR Olt Emil Albotă la funcţia de primar al Slatinei au culminat, recent, cu noutatea că înţelegerea dintre liderul interimar al liberalilor olteni, deputatul Gigel Ştirbu, şi Albotă priveşte nu doar un simplu sprijin, ci trecerea cu totul a uneperistului la PNL.

Potrivit surselor noastre, înscrierea lui Emil Albotă la PNL ar trebui să aibă loc în prima jumătate a lunii octombrie, în condiţiile în care „nu «transpiră» nimic”. Şi aici nu este vorba de o trădare a lui Albotă, actualmente secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, faţă de şeful său politic, senatorul Ion Toma, preşedinte al UNPR Olt şi secretar executiv adjunct la nivel conducerii centrale a partidului, pentru că, nu mult după trecerea subordonatului în tabăra liberală, acesta va fi urmat de însuşi Toma.

„E vorba de un joc mare aici, de o negociere la nivel central între UNPR şi PNL, nu va fi vorba de nişte trădări izolate. Negocierea între Ştirbu şi Albotă care a dus la înţelegerea de înscriere acestuia în PNL a fost una denatură mai specială, dacă mă înţelegeţi ce vreau să spun”, a precizat una dintre sursele noastre.

Discuţiile lui Emil Albotă cu Gigel Ştirbu şi, mai ales, cea la sfârşitul căreia cei doi au bătut palma au fost şi sunt bine ascunse de urechile membrilor simpli ai PNL, ba chiar şi de unii cu funcţii. Printre cei mai supăraţi vor fi cei patru liberali care au intrat într-o competiţie internă pentru desemnarea candidatului propriu al PNL la Primăria Slatina, respectiv co-preşedinţii PNL Slatina Marian Căruntu (aripa PDL) şi Sorin Brătoi, omul de afaceri Gabriel Buliteanu şi traseistul politic Marius Bălaşa.

Printre aceştia s-a numărat, până de curând, şi secretarul general al PNL Olt, Anamaria Ciauşu, dar ea s-a retras din competiţie din mai multe motive, unul dintre acesta putând fi acela că a aflat înaintea multora de înţelegerea dintre Ştirbu şi UNPR Olt, mai ales că competitorii ar fi urma să bage adânc mâna în buzunar pentru a contribui la cheltuielile necesare realizării unui sondaj de opinie menit să arate cine dintre posibilii candidaţi la funcţia de primar al Slatinei ar avea şansele cele mai mari. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here