Amenzi în valoare de peste 54.000 lei de la Garda de Mediu Olt, în august. Ce fapte au fost sancţionate

Comisarii Gărzii de Mediu Olt au efectuat, luna trecută, aproape 100 de controale şi inspecţii care s-au lăsat cu sancţiuni contravenţionale de peste 54.000 de lei.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat, în august, 98 de inspecţii şi controale în domeniul protecţiei mediului, respectiv 31 de verificări planificate şi 67 de controale neplanificate. Verificările s-au lăsat cu amenzi în valoare totale de 54.100 de lei.
 

Activităţile de inspecţie şi control au vizat respectarea lgislaţiei în domeniul controlului poluării industriale şi respectării regimului substanţelor chimice periculoase şi în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate. În aceeaşi perioadă, comisarii de mediu au efectuat inspecţii pentru autorizare si la finalizarea proiectelor cu finanţare din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare, inspecţii realizate în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt.

„Comisariatul Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu a desfăşurat activităţi de inspecţie şi la solicitarea Comisariatului General. Este vorba de acţiuni de control la agenţii economici care desfaşoară sau au desfaşurat activitatea de exploatare agregate minerale, cu sau fără staţie de sortare şi care derulează proiecte de investiţii având ca obiect amenajări de iazuri piscicole, decolmatare, reprofilare albie minoră, regularizare scurgeri prin exploatare de nisip si pietriş,etc. La aceste controale au participat şi reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt”, a declarat şeful Gărzii de Mediu Olt, comisarul-şef Gheorghe Neacşa.

În timpul controalelor, comisarii de mediu au constatat săvârşirea a şapte fapte de natură contravenţională pentru care au fost aplicate amenzi in valoare totală de 54.100 lei.

O amendă în valoare de 15.000 lei a fost aplicată unei persoane juridice care a poluat atmosfera cu emisii rezultate din incendierea unor deşeuri, iar o alta de 20.000 de lei a fost impusă într-un caz de abandonare a deşeurilor reciclabile in amestec cu deşeuri menajere pe un teren ce apartine domeniului public. O amendă de 15.000 de lei a fost aplicată unei firme ce deţine topitorie de aluminiu, tot pentru poluarea mediului înconjurător.

Sancţiuni au mai fost date pentru depozitări de deşeuri în locuri publice, dar şi pentru pescuit în afara cadrului legal.

În aceeaşi perioadă, Garda de Mediu Olt a soluţionat 25 de sesizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here