Simona Halep s-a calificat în semifinale, la US Open, după primul succes în faţa Victoriei Azarenka

Simona Halep s-a calificat pentru prima oară în carieră în semifinalele de la US Open, obţinând astfel şi cel mai bun rezultat din turneele de Grad Slam disputate în acest sezon.

Favorită 2 la câştigarea trofeului, românca de 23 de ani a învins-o pentru prima oară în carieră pe Victoria Azarenka (favorită 20), în trei seturi, 6-3, 4-6, 6-4, după două ore şi 40 de minute. Partida a fost întreruptă 75 de minute din cauza ploii, în setul 3, game-ul patru, când Simona era condusă cu 2-1, dar avea avantaj pe propriul serviciu, 40-15.

Simona a jucat extraordinar în primul set, în care a plimbat-o pe tot terenul pe adversara ei. Lucrurile s-au schimbat în actul secund, atunci când fostul număr unu mondial a devenit mai agresivă şi s-a impus, chiar dacă Halep a revenit în două rânduri, reuşind re-break-ul.

Semifinala Simona Halep – Flavia Pennetta se va disputa joi spre vineri noaptea, nu mai devreme de ora 4:00, ora României. 

Actul decisiv a început cu un game care a durat mai mult de 10 minute şi în care românca a avut 3 mingi de break salvate de Victoria, care s-a desprins apoi pe tabelă. Simona nu a renunţat, a făcut re-break-ul şi a trecut după aceea la conducerea jocului.

După pauza cauzată de ploaie, Halep s-a întors mult mai determinată şi a reuşit să se desprindă decisiv şi datorită loviturilor câştigătoare, capitol la care, surprinzător, a devansat-o pe Victoria,40-38. Şi la greşeli neforţate a stat mai bine românca, doar 19, faţă de cele 42 făcute de bielorusă.

Calificarea în semifinalele US Open este recompensată cu un premiu de 805.000 de dolari şi cu puncte 780 de WTA.

În semifinale, Simona Halep o va întâlni, joi, pe italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 26, care a eliminat-o în sferturi pe Petra Kvitova, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 5, scor 4-6, 6-4, 6-2.

Pennetta conduce, cu 3-1, în meciurile directe cu Halep. Succesele italiencei nu sunt mai recente de 2013: sferturi la Marbella (2010), scor 6-4, 7-6 (4), optimi la Bastad (2013), scor 4-6, 7-5, 2-0, abandon şi optimi la US Open (2013), scor 6-2, 7-6 (3). Halep are o victorie în ultimul meci, disputat în martie, în optimile de finală ale turneului de la Miami, scor 6-3, 7-5.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here