Ziua Pompierilor, sărbătorită la Slatina prin exerciţii tactice şi înaintări în grad înainte de termen

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a sărbătorit, duminică, pe platoul din faţa Prefecturii Olt din Slatina, Ziua Pompierilor, respectiv 167 de ani de la eroica bătălie din Dealul Spirii, când ostaşii pompieri s-au sacrificat în lupta cu armata otomană, în contextul ideilor paşoptiste.

Evenimentul a debutat cu o ceremonie militară în cadrul căreia a militarii au dat onorul prefectului de Olt, Silviu Neacşu. După acest moment s-a dat citire mesajele reprezentanţilor guvernului şi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, au fost premiaţi câştigătorii concursurilor la care au participat mai multe servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Cu acest prilej, cinci cadre ale ISU Olt au fost avansate înaintea expirării stagiului minim în grad. Este vorba de căpitanii Dorel Viişoreanu şi Marian Sofiea, înaintaţi la gradul de maior, de maistrul militar clasa I Marius Dicu, înaintat în gradul de maistru militar principal şi de plutonierii majori Adrian Popescu şi Alin Smarandache, înaintaţi la gradul de plutonier adjutant.

La evenimentele desfăşurate pe platoul din faţa Prefecturii Olt au participat şi numeroşi curioşi care au putut să vadă defilarea gărzii de onoare, dar şi a autospecialelor din dotarea ISU Olt.

Unul dintre cele mai aşteptate momente aşteptate de publicul participant a fost desfăşurarea unui exerciţiu tactic în care pompierii au simulat intervenţia în cazul unui accident rutier dintre două autoturisme, cu unul dintre şoferi încarcerat. Cei de faţă au putut urmări cum execută pompierii procedura de descarcerare, cum stabilizează victima evenimentului rutier şi cum aceasta este preluată de ambulanţa SMURD. La locul „accidentului” au fost de faţă şi autospecialele de stingere a incendiilor, care au curăţat carosabilul de resturile autoturismelor implicate în eveniment.

Evenimentul s-a bucurat de participarea reprezentanţilor mai multor instituţii publice, printre care s-au numărat, în afara prefectului de Olt, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, primarul Slatinei, Emil Popa, deputaţii Emil Moţ şi Virgil Delureanu, precum şi şefii mai altor instituţii publice, dar şi ai structurilor pompierii colaborează direct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here