AJOFM Olt invită toţi tinerii care îşi caută serviciu să participe la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt invită toţi absolvenţii instituţiilor de învăţământ aflaţi în căutarea unui loc de muncă să participe la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, ce va fi organizată, în 25 septembrie, la Slatina şi Caracal.

Totodată, conducerea AJOFM Olt îi anunţă pe absolvenţi că, în condiţiile în care sunt înscrişi în baza de date a instituţiei, ei pot beneficia de o serie de măsuri care le pot suplimenta veniturile. Bunăoară, dacă pe timpul în care primesc indemnizaţie de şomaj, se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, absolvenţii beneficiază de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat. În aceste condiţii, absolvenţii beneficiază şi de o primă de încadrare în valoare de 500 lei.

Dacă în perioada în care li se acordă indemnizaţie de şomaj, absolvenţii se încadrează în muncă într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea de domiciliu beneficiază de o primă de încadrare egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării. Dacă, urmare a angajării într-o altă localitate, absolventul îşi schimbă domiciliul, el primeşte o primă de instalare egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării.

Pe de altă parte, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă şi alte servicii absolvenţilor care se înregistrează în baza de date a instituţiei, precum informarea şi consilierea profesională, medierea muncii şi formare profesională.

La Slatina, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi va fi organizată, începând cu ora 09.00, pe stadionul „1 Mai”, iar la Caracal evenimentul va fi găzduit de Agenţia Locală, în sediul de pe strada Nicolae Titulescu, nr.29.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here