Simpozion pe teme de artă fotografică derulat de Asociaţia cultural-artistică „Lyra” la Slatina

Asociaţia cultural-artistică „Lyra” a organizat vineri, la Slatina, simpozionul „Caligrafia luminii”, în cadrul căruia participanţii au punctat unele dintre cele mai importante repere ale universului fotografiei artistice.
 
Evenimentul s-a derulat, începând cu ora 16.00, în amfiteatrul Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu”, în cadrul  proiectui pentru tineret „Slatina – repere fotografice citadine”. Potrivit artistului plastic Cătălin Podoleanu, reprezentant al asociaţiei, obiectivul principal al proiectului este sprijinirea, dar mai ales încurajarea creativităţii, a performanţei tinerilor în domeniul artelor vizuale.
 
„Scopul activităţilor are ca ţintă principală inițierea și dezvoltarea abilităţilor de exprimare a tinerilor slătineni, cu ajutorul mijloacelor și tehnologiilor fotografice clasice și digitale, încurajarea şi cunoaşterea unor tehnici de lucru specifice fotografiei artistice si configurarea unui portofoliu personal”, a declarat Cătălin Podoleanu.
 

Printre activităţile proiectului se numără incursiuni urbane cu scop fotografic, precum şi o serie de întâlniri şi ateliere de lucru, şirul acţiunilor urmând să se finalizeze cu o expoziţie de fotografie cu lucrările tinerilor participanţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here