Stagiunea teatrală începe cu o piesă de forţă a lui Matei Vişniec la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina

Stagiunea teatrală va demara în forţă la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina cu o piesă semnată de marele dramaturg Matei Vişniec, anunţă organizatorii.
Este vorba de „Frumoasa călătorie a urşilor Panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”, programat pentru data de 24 septembrie, de la ora 19.30.
 
În regia Cătălinei Buzoianu, spectacolul, interpretat de Iolanda Covaci şi Marius Călugăriţa şi care se joacă în Bucureşti de patru ani, este câştigător al premiului pentru cel mai bun spectacol la Festivalul de teatru „Studio” în anul 2011 şi al unei burse de creaţie oferită de Institutul Cultural Român din Paris în anul 2012.
 

„Istoria lui Vişniec, absurdă şi plină de umor, începe ca o poveste de dragoste din lumea noastră: doi tineri se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat şi nu-şi amintesc nici cum au ajuns acolo, nici dacă au făcut dragoste, dar încep o relaţie. Convenţia este să petreacă împreună doar nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna. Sunt nouă nopţi care se scurg încet şi durează cât o viaţă, în care cei doi refac ritualul vechi şi nou al iubirii dintre un bărbat şi o femeie. Se descoperă unul pe altul, încep să se adulmece, se oferă unul altuia, încep să facă lucruri împreună şi să schimbe experienţe, apoi se ceartă, se însingurează şi devin mai atenţi la ceilalţi decât la ei înşişi… Scena în care ascultă împreună zgomotele vecinilor din imobil cum se propagă prin ziduri este cuceritoare şi trădează o excelentă cunoaştere şi asumare a psihologiei umane din partea interpreţilor”, potrivit site-ului agenda.liternet.ro.

 
Spectacolul durează o oră şi douăzeci de minute şi interzis minorilor sub 18 ani. Biletele se pot achiziţiona de la casieria teatrului începând de joi, 17 septembrie, ora 12,00. Preţul unui bilet este 12,50 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here