Peste 3.500 de fermieri din Olt care au solicitat subvenţie vor fi controlaţi de reprezentanţii APIA

Controalele demarate de reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) la jumătatea acestei luni vor fi derulate la nivelul a peste 3.500 de fermieri până la 25 octombrie, pe categorii de exploataţii.

Primele care vor scăpa de controale vor fi fermele zootehnice, verificările asupra acestora urmând să se finalizeze miercuri, 23 septembrie. Reprezentanţii APIA Olt au termen până pe 25 octombrie să verifice, pe teren, după metoda clasică, 90 de fermieri care deţin suprafeţe agricole, alte 2.967 de exploataţii agricole urmând să fie verificate prin teledetecţie.
Specialiştii APIA vor călca încă 211 ferme la înverzire (cele care păstrează o anumită cultură fără să o recolteze, urmând s-o introducă sub brazdă, pentru întreţinerea solului), dar şi 245 de ferme de ecocondiţionalitate.
„Termenul privind finalizarea controalelor este 25 octombrie, urmând ca din 16 octombrie să demarăm plăţile în avans, care anul acesta se vor cifra la circa 70 de euro/hectar”, a precizat directorul APIA Olt, Marinel Oaşă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here