FOTO / Cu cine îşi bea Ghenciu cafeaua? Cu judecătorii de la Tribunalul Olt, unde câştigă procese

Cercul de apropiaţi ai controversatului om de afaceri Cristian Ghenciu cuprinde, de vreo doi, trei ani încoace, nu doar persoane din clica penală a fostului primar al Slatinei Darius Vâlcov, ci şi oameni din sistemul judiciar unde oricine de teapa fostului morar de la Coteana ar avea nevoie de protecţie. Printre aceştia se numără şi judecătorul Sorinel Vasile de la Tribunalul Olt, unde Ghenciu a repurtat câteva victorii. Şi nu oriunde, ci tocmai la Secţia a II-a Civilă, de Contencios-Administrativ şi Fiscal, unde lucrează magistratul.

Una dintre ieşirile în doi ale lui Cristian Ghenciu cu magistratul Sorinel Vasile (cel marcat în imagine) a avut loc luni seară, şi nu oriunde, ci tocmai în cârciuma unora dintre pulifricii lui Vâlcov, Cinema Caffe, din incinta Centrului Cultural „Eugen Ionescu” (fostul Cinema Alutus). Cei doi au întârziat mult şi au vorbit foarte puţin, ca într-o întâlnire de rutină, de întreţinerea a unei relaţii apropiate. Relaţia în discuţie nu este una care se datorează faptului că cei doi provin din aceeaşi localitate, pentru că până în urmă cu trei ani ei nici nu ştiau unul de celălalt. „Lipeala” le-a făcut-o, potrivit surselor apropiate anturajului lui Ghenciu, fostul poliţist Florentin Andronie, ex-primarul de Brebeni, pe când acesta dădea petreceri de pomină la căbănuţa pe care o deţine în localitatea de baştină. De atunci, afaceristul şi magistratul au devenit de nedespărţit. Nu ştim dacă relaţia contează şi în procesele pe care Ghenciu le are la Tribunalul Olt. Poate nu este decât o simplă coincidenţă faptul că, în 4 noiembrie 2014, firma de pază controlată prin interpuşi de Ghenciu, SC Anteko Security SRL (patronată pe atunci de fratele omului de afaceri, Sorinel Ghenciu) a câştigat la Secţia de Contencios-Administrativ şi Fiscal un proces împotriva Hidroserv Slatina, obţinând o ordonanţă de plată pentru suma de peste 3,3 miliarde de lei vechi. Tot acolo Ghenciu mai are pe rol un proces cu SGV Development SRL Slatina, care îl are unic asociat pe Marian Alexandru Mocanu, dar care a fost administrată de însuşi Cristian Ghenciu în timpul în care firma făcea afaceri cu SC City Hotel & Lounge SRL, societatea controlată de Vâlcov prin interpuşi şi care deţine hotelul Casei Tineretului din Slatina. Dosarul, având ca obiect acţiunea în constatare, a fost înregistrat în 19 iulie şi are primul termen în 10 octombrie 2015.

Unul dintre apropiații foştilor primari ai Slatinei Darius Vâlcov şi Minel Prina, Cristian Ghenciu a devenit un prosper om de afaceri după ce firma sa Prima Piață 2000 SRL a concesionat și administrează piețele şi târgul din Slatina. Ulterior, fratele său a înfiinţat firma de pază SC Anteko Security SRL, care a prins contracte cu valori foarte mari, banii cei mai mulţi câştigându-i din contractele pe care le-a derulat cu Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, după ce la conducerea instituţiei au ajuns apropiaţi al lui fostului ministru de Finanţe Darius Vâlcov. De altfel, Ghenciu a și fost audiat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în dosarul în care Vâlcov a fost trimis în judecată pentru trafic de influență.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here