Gabriel Dima Buliteanu, o voce aparte în concertul preelectoral pentru Primăria Slatina

Deşi omul simplu nu simte fenomenul, lucrurile se precipită la nivel politic în ceea ce priveşte desemnarea candidaţilor pentru cea mai importantă primărie din judeţ, cea a municipiului Slatina. Febra competițiilor interne şi a sondajelor, existentă de câteva luni în structurile locale ale fiecărui partid politic, se precipită şi ea, luptele dintre competitori se întețesc.

Am observat atent toată această mişcare competiţională nu doar pentru a mă informa profesional, ci, ca cetăţean interesat de locul în care trăiesc, şi pentru a simţi dacă printre cei despre care se vehiculează în spațiul public că ar putea intra în lupta electorală din 2016 pentru funcţia de primar al municipiului-reşedinţă de judeţ există, undeva, o particularitate care să îmi câştige încrederea. Ei bine, am găsit-o pe partea dreaptă a eșichierului politic, în tânărul liberal Gabriel Dima Buliteanu, atras de felul în care omul se exprimă. Şi, firesc, am început să culeg informaţii amănunţite despre el, altele decât cele care se ştiu, pentru că omul are deja o imagine publică nu doar ca politician, ci şi ca om de afaceri care a reuşit, pe speze proprii, în domeniul economic în care se mişcă. Atent la discursul său desprins din declaraţii şi interviuri în presă, discutând cu oameni care îl cunosc foarte bine şi abordându-l, apoi, direct pentru a proba pe viu informațiile culese, am descoperit în el omul providenţial pe care Slatina l-ar putea avea la conducerea administrativă. Spun vorbe mari pentru că ele se susţin: în comparaţie cu omul providenţial ce părea să fie Darius Vâlcov în urmă cu 11 ani, când lumea a ales totuşi o aparenţă pentru că individul ascundea de fapt, atunci, mai multe eșecuri personale şi câteva scandaluri cu iz penal, Gabriel Dima Buliteanu are în spate un trecut curat şi un succes în afaceri la fel de curat pentru că omul, de ani buni în politică, nu a amestecat niciodată afacerile cu politica.

Absolvent al Facultății de Drept și al unor studii postuniversitare în Drept Civil şi Comercial la Academia „Alexandru Ioan Cuza”, Gabriel Dima Buliteanu, azi soţ şi tată, a intrat în afaceri la 24 de ani ignorând succesul economic al tatălui său şi spijinul pe care acesta i l-ar fi putut asigura. A ales să plece singur la drum şi parcursul i-a fost unul ascendent. A intrat în politică în urmă cu aproape şapte ani, purtând cu el principii sănătoase pe care le-a păstrat intacte, în ciuda faptului că politica, se ştie, erodează. Principiile sale au, însă, izvor creştin, caz în care oamenii rămân neschimbaţi. A ales Partidul Naţional Liberal pentru că, dincolo de faptul că tatăl său este membru fondator al acestei formaţiuni politice reînfiinţate după 1989, el însuşi se simte liberal prin tot ceea ce gândeşte şi face.

Contrar competitorilor săi din PNL şi celor despre care se vehiculează că vor fi puşi pe afişele electorale în campania pentru Primăria Slatina, Gabriel Dima Buliteanu îşi doreşte să candideze în contul destinului pe care vrea să îl aibă în şi pentru Cetate din postura de primar al Slatinei. O dovedeşte faptul că, neducând lipsă de nimic sub aspect material, vrea totuşi să se implice în treburile comunităţii.

Plecând de la realitatea că doar cel care a câştigat definitiv lupta cu sine însuşi poate câştiga, apoi, orice luptă (şi el a făcut-o, spre deosebire de toţi cei care s-au perindat până acum la conducerea Primăriei Slatina), dar şi de la intenţiile curate pe care se dovedeşte că le are în privinţa comunităţii din care face parte, credem că Gabriel Dima Buliteanu merită şansa unui electorat responsabil pentru el însuşi şi pentru generaţiile care urmează. În ceea ce mă priveşte, sunt responsabil!

3 COMENTARII

 1. Domnule Mirea,

  Slatina nu duce lipsa de oameni inteligenti . Duce lipsa de oameni competenti. Pentru a deveni competent este necesar sa ai un proiect (este posibil sa aiba vreunul dar ” sa fi incremenit in el ”). Pentru a schita un proiect este necesar sa reflecteze la urmatoarele doua citate:

  … Discutau despre învățături și schimbări, iar elevul l-a întrebat pe tutorele său, “Învățătorule, de ce este nevoie pentru a schimba lumea?” Și înțeleptul a meditat, apoi a răspuns “De o bună definiție a lucrurilor”

  Atribuit lui Confucius,Secolul al V-lea î. H.

  … Și Texanul care pretindea că are cea mai bună lovitură cu șase gloanțe din Vest i-a luat pe aceia care l-au provocat la marginea unui hambar imens și a tras fără să țintească. Găsea locul unde ajunseseră gloanțele sale și desena ținte cu glonțul său de fiecare dată;

  Morala: Nu avea nicio țintă, deci nu avea cum să rateze!
  Mai au de invatat multe despre administratie. Le recomand urmatoarea abordare:

  Competence learning model
  “Especially when we take specialized courses, learning seems to take place in four stages. We begin with unconscious incompetence: we do not know how much we do not know. Once we begin our course of studies, we become consciously incompetent: we know how much we do not know. From there we proceed to conscious competence: we have functional knowledge and can perform competently, but we have to think about what we are doing. Finally, after we have had enough experience, we become unconsciously competent: we know it and we can do it, and we do not much have to think about it.”
  ( Glossary of language education terms, Wikipedia)

  Succes!

 2. Gabi este candidatul ideal dintre cei de care se aude o vor apuca spre primarie . Emil Mot de la PSD , sa fim seriosi,e pila lui Stanescu pentru ca pe Stanescu l-a servit ori de cate ori a avut nevoie de pile in justitie dna judecatoare Mot , mama catindatului vrut de Stanescu . Bratoi de la PNL , vai mama lui . Balasa , un traseist , om care ar fi primar de partid si in plus se scrie ca individual are doar rolul unei intelegeri pe care Stirbu a facut / o ba cu Toma , ba cu Stanescu , in favoarea buzunarului propriu . Cine mai e , Caruntu . E un om mai serios asta , da cam orgolios , cam dungos , nu are lipici la oameni . Albota ar fi si el cum ar fi , dar e incalecat de Toma , dupa cat mai citesc si eu prin presa . Gabi Buliteanu e cel mai potrivit , dincolo de faptul ca are de toate , deci nu va fi tentat de una , de alta , e un suflet mare si il duce si capul . Ar fi pacat sa pierdem asa un om doar pentru ca Stirbu face si desface cu sondaje si intelegeri mizerabile ca si el .

 3. Omul asta provine dintr-o familie foarte instarita,asa ca hotia este exclusa in cazul lui. Mai ramane sa vedem daca e capabil si,dupa cum am vazut in articol,el si-a construit tot ce are prin efort pripriu.De astfel de oameni avem nevoie.Punct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here