Judeţul Olt aderă la Asociaţia „Craiova – Capitală Europeană a Culturii 2021”. Costul – 18 milioane lei

Judeţul Olt va adera la Asociaţia „Craiova – Capitală Europeană a Culturii 2021”, organism care are ca scop principal desemnarea, în 2021, a Craiovei drept capitală europeană a culturii. Contribuţia financiară a Oltului va fi de 18 milioane de lei.

Implicarea Oltului în acest mare proiect a fost aprobată, joi, de consilierii judeţeni, care au fost de acord şi cu valoarea financiară a contribuţiei proprii, de 18 milioane de lei. Banii nu vor fi pierduţi în eventualitatea în care asociaţia nu îşi va atinge scopul.
 

Judeţul Olt, prin Consiliul Judeţean Olt, va aloca surse de finanţare din bugetul judeţului în perioada 2016-2021, în sumă de 18.000 mii lei, suplimentar faţă de sumele ce vor fi alocate instituţiilor de cultură din subordine, dupa cum urmează: suma de 9.000 mii lei, pentru anii premergători anului 2021, prevăzută a fi alocată şi distribuită în funcţie de obiectivele de investiţii şi evenimentele culturale din judeţul Olt; suma de 9.000 mii lei, pentru anul 2021, prevăzută a fi alocată şi distribuită pentru evenimente care să pună în valoare specificul cultural al judeţului Olt”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de aleşii Oltului.

Circa 16 oraşe din România şi-au anunţat participarea la competiţia pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021, printre acestea numărându-se Brăila, Bucureşti, Iaşi, Craiova, Cluj, Baia-Mare, Arad, Timişoara, Alba Iulia şi Braşov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here