CJ Olt pune la bătaie aproape opt milioane lei pentru întreţinerea drumurilor. Unde merg cei mai mulţi bani

Toate oraşele din Olt vor primi bani proveniţi din defalcarea sumelor din taxa pe valoare adăugată, pentru finanţarea cheltuielilor privind întreţinerea drumurilor judeţene şi comunale, suma totală ajungând la aproape opt milioane de lei. Cea mai mare sumă va fi cheltuită de Consiliul Judeţean.

Repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe anul în curs, în sumă totală de 7.880 mii lei, a fost aprobată, joi, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean. Potrivit proiectului de hotărâre aprobat, pentru întreţinerea drumurilor pe care le are în administrare, Consiliul Judeţean va cheltui 2.880.000 lei, iar suma cea mai mare la nivelul oraşelor va merge la Drăgăneşti-Olt, respectiv două milioane de lei. Restul localităţilor urbane, în afară de Slatina, care nu primeşte nimic, respectiv Caracal, Corabia, Balş, Scorniceşti şi Potcoava, vor primi câte 500.000 lei fiecare. 

Prămăria Drăgăneşti se va îngriji, pe porţiunea din raza sa de competenţă, de DJ 546, Primăria Scorniceşti – de drumurile comunale DC 75 şi DC 62 şi de DJ 703C, Primăria Caracal – de DJ 641, Primăria Corabia – de DJ 543, Primăria Piatra Olt – de 677 şi de două drumuri comunale (DC 78 şi DC 79), Primăria Balş – de drumurile judeţene DJ 643 şi 643A, ca şi de drumul comunal 1A, în vreme ce Primăria Potcoava va cheltui pentru drumurile judeţene 546B şi 703C, dar şi pentru drumurile comunale DC74, DC76 şi DC98.
 
„Drumurile de interes județean au rolul cel mai important, asigurând legatura între reședința de județ cu municipiile, orașele și reședințele de comună, cu Portul Corabia, între orașe și municipii precum și între acestea și reședințele de comună. Acestea trebuie sa fie semnalizate și menținute în stare tehnică corespunzatoare desfășurării traficului în condiții de siguranță”, se arată în raportul proiectului de hotărâre aprobat, în care mai scrie şi că suma aprobată nu poate acoperi decât în mică parte necesarul total al judeţului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here