Sectorul de primiri-internări al Secţiei Obstetrică-Ginecologie din Spitalul Slatina, reabilitat cu bani de la CJ

Consilierii judeţeni au aprobat, joi, documentația tehnico-economică reabilitare și reorganizarea sectorului de primiri – internări al secţiei Obstetrică – Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, situat la parterul corpului Materni-infantil.
 
Potrivit proiectului de hotărâre adoptat în unanimitate de aleşii judeţului în şedinţă ordinară, investiţai se ridică la peste 480.000 lei, din care peste 300.000 de lei vor fi cheltuiţi pe construcţii-montaj. Constructorul care va câştiga licitaţia va desfiinţa mai mulţi pereţi în vederea asigurării circuitelor funcționale necesare, urmând să realizeze un spațiu de tip open-space, spaţiile urmând a fi separate vizual cu paravane. Astfel, imobilul va avea parte de un spațiu generos de primire. De asemenea, se vor mai desființa o serie de pereți de-a lungul culoarului de acces către celelalte secții în vederea lărgirii culoarului respectiv, iar finisajele interioare vor fi înlocuite în totalitate.

„La grupurile sanitare se vor realiza pardoseli din gresie antiderapantă şi placaje din faianță la pereți, tâmplăria interioară existentă va fi parțial înlocuită, iar ușile de acces la cabinetele medicale de obstetrică şi ginecologie vor fi mărite pentru a permite accesul cu targa”, se arată în planul tehnic al investiţiei, care mai prevede achiziţionarea de mobilier medical nou, înlocuirea în totalitate a instalațiilor electrice şi sanitare existente şi realizarea unei instalații de supraveghere video cu circuit închis. 

Clădirea corpului Materno – infantil a fost pusă în funcțiune în anul 1987. De atunci, nu s-au efectuat lucrări de reparaţii, clădirea nesuferind degradări majore.
 
Potrivit documentaţiei, investiţia trebuie realizată în cel mult patru luni. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here