Dumitru Crăciunică nu renunţă la intenţia de a candida la Primăria Slatina. Puncte din programul său electoral

Consilierul judeţean UNPR (fost PP-DD) Dumitru Mugurel Crăciunică nu renunţă la intenţia de a candida, în 2016, la funcţia de primar al Slatinei nici după ce partidul la care a aderat, Partidul Poporului – Dan Diaconescu, a fost absorbit de Uniunea Naţională pentru Progresul României, unde calculele privind viitoarele alegeri locale sunt altele.

Dumitru Crăciunică, cetăţean româno-german, care în urmă cu ceva timp declara într-un interviu acordat OLT-ALERT că intenţionează să candideze la funcţia de primar al Slatinei indiferent dacă va fi susţinut sau nu de un partid politic, afirmă că nu şi-a schimbat intenţia după ce partidul din care făcea parte, PP-DD, a fost absorbit de UNPR. 

„Intenţia mea de a candida rămâne în picioare. La nivelul UNPR Olt nu a fost luată nici o decizie în privinţa candidaturilor la viitoarele alegeri locale, nu s-a discutat nimic cert, nu se ştie cine va fi candidat. Dar, indiferent de discuţii, eu îmi păstrez decizia de a candida fie din partea unei formaţiuni politice, fie din postura de independent”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Dumitru Crăciunică. El a mai spus că, dacă va candida ca independent, îşi va face o echipă de 100 de oameni care să fie pregătiţi pentru a-l reprezenta în secţiile de votare, inclusiv oameni de rezervă. Un nucleu de oameni va activa şi pentru strângerea de semnături de care va avea nevoie pentru a putea intra în cursa electorală ca independent. 

„Voi strânge semnăturile de care voi avea nevoie, apoi îmi voi face o echipă de oameni pentru secţiile de votare. Asta în condiţiile în care voi candida independent. Am idei, am o strategie pentru dezvoltarea Slatinei şi vreau să fac ceva bun pentru comunitatea din care fac şi eu parte”, a mai afirmat Dumitru Crăciunică.

El a evidenţiat şi câteva dintre punctele electorale cu care va merge din casă în casă în timpul campaniei electorale şi care vor deveni proiecte certe pentru Slatina.

„În primul rând trebuie o curăţenie în primărie, instituţia în care trebuie să lucreze numai şi numai oameni profesionişti şi leali funcţiei publice, oameni curaţi şi oneşti ca funcţionari, mai ales după ce s-a întâmplat sub administraţiile conduse de Vâlcov şi Prina. Apoi, va trebui aplicată o strategie pentru reducerea cheltuielilor în paralel cu reducerea taxelor. Trebuie revăzute toate contractele de prestări servicii în derulare şi toate contractele prin care au fost externalizate servicii. Nu poţi să înlocuieşti o floare cu alta şi să încasezi sume enorme în fiecare lună. Mă gândesc apoi, de pildă, la o economie la consumul de electricitate. Dau un exemplu: s-a făcut un sens girator la spital, acolo unde nu era nevoie, şi se păstrează o intersecţie semaforizată la Poştă, pe bulevardul AI Cuza, acolo unde fluxul traficului auto este infernal. Oamenii trebuie să aştepte cu motorul pornit semnele semafoarelor. Se cheltuie inutil energie electrică şi se poluează mai mult atmosfera decât atunci când fluxul traficului ar fi continuu şi descongestionat. Acesta e un mic exemplu. Trebuie regândit şi iluminatul public. Apoi, ai tu străzi atât de largi ca Libertăţii şi Primăverii şi introduci sens unic pe ele? Este inadmisibil, trebuie schimbări şi la acest capitol. Apoi, toti rudarii de sub Grădişte sunt ţinuţi cu acte de identitate provizorii sau fără asemenea documente, astfel încât să fie folosiţi ca masă de manevre electorale. Lucrurile acestea trebuie să înceteze, au şi ei drepturi de care pot beneficia fără să li se ceară în schimb altceva, precum votul o dată la patru ani. Este nevoie, aşadar, de reducerea cheltuielilor oportune, de eliminarea celor ineficiente, de redarea demnităţii fiecărui slătinean, indiferent de etnia din care face parte, de funcţionari cinstitţi şi de dezvoltarea oraşului prin atragerea continuă a fonduri europene”, a reliefat Dumitru Crăciunică.

Preţurile la utilităţi, apă, canalizare, trebuie şi ele reduse pentru populaţie, pentru că, în România, „oamenii trebuie să plătească la nivelul lor salarial, nu la cel din ţările dezvoltate ale Uniunii Europene”. Piste pentru biciclişti fără taxă de utilizare şi realizarea de parcări auto subterane sunt alte idei pe care actualul consilier judeţean şi-a pus în gând să le pună în practică din postura de primar al Slatinei.

Dumitru Mugurel Crăciunică este funcţionar public de 27 de ani la primăria din Bochum, Germania, după ce înainte de 1989 a emigrat în această ţară. De câţiva ani buni s-a implicat în politica românească, devenind fost consilier local al Slatinei, apoi consilier judeţean.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here