Măceşanu a plecat la PSD, via ALDE (PC). Care este următoarea mişcare a deputatului Ştirbu

„Liberalul” Alexandru Măceşanu, adus de la UNPR la PNL anul trecut (un „trofeu” semnat Gigel Ştirbu, deputat şi copreşedinte al PNL Olt care l-a pus pe noul venit nu doar secretar general la PNL Slatina, ci şi şef al cabinetului său parlamentar) şi-a trădat de curând noul partid alegând să treacă nu la PSD, aşa cum a speculat presa locală, ci la ALDE, aripa PC. Totuna. Pentru că negocierile s-au făcut cu PSD, care i-a dat omului o slujbă bine plătită la Compania de Apă Olt, chiar dacă, deocamdată, valoarea salariului nu a ajuns la cea din negocieri.

După negocierile cu PSD şi după ce, conform acestora, a plecat din PNL nu la PSD, ci, prin subtila diplomaţie a social-democraţilor, la ALDE (aripa PC), Alexandru Măceşanu a început, de marţea trecută, serviciul la noul loc de muncă pus la dispoziţie în cadrul Companiei de Apă Olt (CAO). Nu este încă postul visat de traseist, acela de director general cu un venit de aproape 6.000 de lei, dar nici şef la „Dezmembrări”, cu 3.500 de lei pe lună, nu e de colo. Postul era ocupat de fiica primarului din Corabia, Nina Oporanu, care a născut de curând, aflându-se în concediul post-natal, astfel că Măceşanu are doar contract de muncă pe termen determinat deocamdată, până la 31 decembrie, conform surselor OLT-ALERT. Titulara postului încă nu s-a decis dacă va intra în concediu de creştere a copilului sau se va întoarce la muncă de la 1 ianuarie 2016, aşa că fostul liberal nu stă pe un teren tocmai solid. Ce e drept, nici el nu a semnat încă adeziunea la PC (ALDE), act ce ar urma să fie consfinţit la începutul lunii viitoare.

 

Mai grav este că Ştirbu e suspectat de unii dintre colegii de partid că era la curent cu negocierile fostului său şef de cabinet parlamentar cu PSD şi că n-ar fi tocmai un sfânt nici în ceea ce priveşte viitoarele treceri ale altor liberali din teritoriu la ALDE. De altfel, în cadrul Comitetului Director Judeţean al PNL Olt, întrunit vineri la Casa Tineretului din Slatina, câţiva liberali i-au cerut lămuriri lui Ştirbu, întrebându-l retoric cum a fost posibilă „trădarea” propriului şef de cabinet fără ca el să simtă ceva. N-au primit un răspuns, ci o impertinenţă din partea fostului preot Ştirbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here