PSD Olt merge cu Dragnea la preşedinţia partidului, iar Stănescu vrea vicepreşedinte la nivel naţional

PSD Olt a decis să îl susţină în continuare pe Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte al partidului. Anunţul a fost făcut vineri, cu două zile înainte ca Dragnea să îşi anunţe oficial candidatura pentru cea mai înaltă funcţie în partid.

„Comitetul Executiv Județean al Organizației Județene Olt a Partidului Social Democrat a hotărât astăzi, 25 septembrie 2015, să recomande și să susțină, la președinția Partidului Social Democrat, pe domnul Președinte Interimar, Liviu Dragnea”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Olt.

De asemenea, organizaţia judeţeană a mai hotărât recomandarea şi susţinerea lui Paul Stănescu, fost preşedinte al PSD Olt şi preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, şi a Liei Olguţa Vasilescu, primar al Craiovei, pentru funcţiile de vicepreşeinţi la nivel naţional.

„Comitetul Executiv Județean al PSD Olt, conform statutului și ghidului de organizare a scrutinului intern pentru alegerea președintelui și vicepreședinților de la nivel național, a hotărât recomandarea și susținerea domnului Paul Stănescu și a doamnei Lia Olguța Vasilescu pentru funcțiile de vicepreședinți ai PSD la nivel național”, se mai arată în comunicat.

Congresul PSD va avea loc în data de 18 octombrie, pentru funcţia de preşedinte al partidului anunţându-şi până acum candidaturile trei social-democraţi: Robert Negoiţă, care s-a retras în nici 24 de ore de la anunţul oficial, senatorul Şerban Nicolae, care s-a retras şi el, Daniel Savu, senator de Prahova, şi Liviu Dragnea. Acesta din urmă şi-a anunţat oficial candidatura duminică, la Alexandria. Procedura alegerilor interne nu va mai fi ca până acum, prin votul delegaţilor, ci prin votul tuturor membrilor de partid, care îşi vor exercita acest drept în fiecare judeţ, urmând ca buletinele de vot să fie, ulterior, centralizate la Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here