Desemnarea candidatului PNL la Primăria Slatina, o mascaradă marca Gigel Ştirbu. DOVEZI

Deşi cei patru liberali intraţi în competiţia internă privind desemnarea candidatului pentru funcţia de primar al Slatinei au plătit bani frumoşi pe organizarea unui sondaj de opinie la nivelul municipiului-reşedinţă de judeţ, cei care realizează în aceste zile sondajul pun respondenţilor doar câteva întrebări, sărind peste cele privind persoanele introduse în sondaj. Toate privirile se îndreaptă spre deputatul Gigel Ştirbu, co-preşedinte al PNL Olt, care a negociat cu reprezentanţii firmei de sondare şi care, potrivit informaţiilor OLT-ALERT, este interesat ca sondajul să-l avantajeze pe unul dintre competitorii liberali, respectiv pe Marius Bălaşa.

Persoanele sondate săptămâna trecută au fost invitate să răspundă doar la primele întrebări din chestionar, întrebări introductive notate cu A, şi la ultimele, referitoare la identificarea celor chestionaţi, potrivit jurnalistei Mihaela Bobaru, ea însăşi sondată în acest fel. Restul întrebărilor, referitoare la popularitatea posibililot candidaţi pentru funcţia de primar al Slatinei şi la încrederea slătinenilor în ei erau ocolite de operatorii angajaţi de firma care a semnat contractul cu PNL Olt, INFOmass din Iaşi, astfel că persoanele sondate au răspuns doar dacă sunt mulţumite sau nu de direcţia în care se îndreaptă municipiul-reşedinţă de judeţ, cum se numesc şi în ce zonă a oraşului locuiesc.

Conţinutul chestionarului

În sondaj au fost introduşi ca posibili candidaţi cei patru liberali intraţi în competiţia internă şi care au plătit pentru realizarea măsurătorii sociologice, Gabriel Dima Buliteanu, Sorin Brătoi, Marian Căruntu şi Marius Bălaşa, precum şi Emil Moţ, Silviu Neacşu, Renică Diaconescu, Andrei Iordache, Emil Popa (PSD), Emil Albotă (UNPR), Cristian Bircea (ALDE) şi Victor Iacobescu (PMP). Prima întrebare din chestionar este „Credeţi că în oraşul Slatina lucrurile merg într-o direcţie bună sau greşită?”. urmată de „Cât de mulţumit sunteţi de felul în care trăiţi”. O a treia întrebare este „Care consideraţi că sunt, în momentul de faţă, cele mai importante probleme cu care se confruntă Slatina?”, următoarea se referă la instituţiile în care populaţia are cea mai mare încredere, după care pe chestionar sunt formulate întrebările legate de posibilii candidaţi, respectiv de cine dintre cei 12 respondentul a auzit şi în cine are cea mai mare încredere. Ei bine, căsuţele din dreptul acestora sunt nebifate pe chestionare pentru simplul fapt că operatorii nu le adresează cetăţenilor.

OLT-ALERT a intrat în posesia unor imagini cu astfel de chestionare completate pe sărite pe care le prezentăm mai jos.

 

 

 

 

Potrivit OLT-ALERT, deputatul Gigel Ştirbu este interesat ca sondajul să îl avantajeze pe Marius Bălaşa, pe care co-preşedintele PNL Olt l-ar vrea candidatul lliberalilor în cursa pentru Primăria Slatina, nu ca să câştige, ci să piardă alegerile. În acest sens, Ştirbu ar fi bătut palma atât cu reprezentanţii locali ai UNPR, cât şi cu cei ai PSD. Miza înţelegerii cu cei de la UNPR nu o putem face publică; cea cu social-democraţii ar fi spijinul acordat deputatului să ajungă consul al României în Canada. 

Precizăm că cei patru liberali înscrişi în competiţia internă privind desemnarea candidatului pentru Primăria Slatina au scos din buzunar peste 6.000 de lei fiecare pentru realizarea sondajului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here