Aproape 400 de persoane au fost selectate la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi din Slatina

Aproape 400 de persoane au fost selectate, vineri, la Slatina, pentru interviu de angajatorii care au participat la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. La eveniment, aproape 90 de agenţi economici din mai multe zone ale ţării au oferit circa 1.000 de posturi vacante persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

383 de persoane din cele peste 600 care au participat la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată la Slatina au şansa de a fi încadrate în muncă după ce ele au fost selectate pentru interviu de angajatorii prezenţi la standurile cu oferte. Potrivit Centrului de Consultanţă si Management al Proiectelor „Europroject” Slatina, co-organizator al Bursei de la Slatina, împreună cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, la evenimentul organizat în incinta stadionului 1 Mai au participat 89 de firme angajatoare care au oferit celor interesaţi să se încadreze în muncă circa 1.000 de posturi vacante.

Locurile de muncă vacante s-au adresat atât persoanelor cu studii medii, cât si celor cu studii superioare si au fost din domenii variate, precum industria textilă, confecţii metalice, vânzări, auto, comerţ, domeniul hotelier, construcţii, gestiune, turism, domeniul veterinar, asigurări, resurse umane, IT etc. De asemenea, au fost posturi disponibile pentru muncitori calificaţi şi necalificaţi, contabili, formatori, şoferi, frizeri, ingineri şi chimişti, brutari, bucătari, electricieni şi redactori.

Colaborarea dintre AJOFM Olt şi „Europroject” a avut loc în cadrul proiectului CORE – Corelarea competenţelor şi abilităţilor capitalului uman cu potenţialul local de ocupare în regiunile Sud-Vest Oltenia şi Nord-Vest, un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, implementat de către către CCMP „Europroject”, beneficiar de proiect, în parteneriat cu Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor Clij şi Primăria Slatina. 

„Actiunea a avut ca scop conştientizarea şi informarea firmelor/angajatorilor cu privire la măsurile de sprijinire şi recrutare a persoanelor aflate în şomaj sau în cautarea unui loc de muncă în vederea integrării pe piaţa muncii. Bursa locurilor de muncă reprezintă o oportunitate pentru orice persoană aflată în căutarea unui loc de muncă să cunoască mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea, astfel, să aleagă o slujbă potrivită nivelului lor de pregătire profesională, sau, în ultimă instanţă, să se (re)orienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu şi lung”, a declarat Geanina Birin, reprezentantă „Europroject”.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi a fost organizată şi la Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here