În „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” – acţiuni de amploare ale poliţiştilor din Olt şi momente artistice

În cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, eveniment ce va fi derulat pe durata a cinci zile, în perioada 28 septembrie – 2 octombrie, poliţiştii din cadrul IPJ Olt vor desfăşura o serie de activităţi de informare şi prevenire cu publicul, obiectivul vizat fiind sensibilizarea cetăţenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de protecţie, precum şi de prezentare a consecinţelor ce decurg din comiterea de infracţiuni.

Seria acţiunilor va debuta, luni, cu deplasarea poliíştilor la mai multe unităţi şcolare unde vor desfăşura activităţi preventive. (Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, „Ziua porţilor deschise” la sediul IPJ Olt, programată tot pentru luni, a fost amânată). 

Ziua de marţi va fi dedicată prevenirii delincvenţei juvenile. Poliţiştii din cadrul structurii de prevenire, în colaborare cu poliţiştii de proximitate, vor prezenta un film documentar intitulat „Prevenirea criminalităţii în imagini” pentru aproximativ 200 de elevi din unităţile de învăţământ liceal din Slatina, eveniment găzduit de Centrul Cultural „Eugen Ionescu”.

În aceeaşi zi, în cadrul cercurilor de la Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina se va derula un concurs de desene cu tema „Viitorul este al meu”, concurs dotat cu diplome şi premii. Lucrările vor fi expuse în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina.

Miercuri se vor organiza ample acţiuni de informare publică în domeniul prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, acţiuni ce se vor organiza la „Fântâna Speranţei” şi pe Esplanadă. De asemenea, vor exista întâlniri cu membrii asociaţiilor de proprietari, cu salariaţi ai unor societăţi comerciale, cu persoane din mediul rural care locuiesc izolat, ocazie cu care vor fi prezentate sfaturi antivictimizare, precum şi modalităţile de contactare a poliţiei în situaţii de urgenţă.

Joi, în cadrul unor acţiuni privind prevenirea criminalităţii organizate, se vor distribui materiale informative privind prevenirea consumului de plante etnobotanice şi canabis în rândul elevilor celor nouă unităţi de învăţământ liceal din municipiul Slatina, cu sprijinul reprezentanţilor Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Olt. Tot joi se va organiza un spectacol la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, cu sprijinul Şcolii Populare de Arte şi Meserii, Palatului Copiilor ”Adrian Băran” şi Şcolii de Dans „M.G.V.” Slatina, cu participarea a peste 200 de elevi şi profesori de liceu, în vederea promovării de acţiuni alternative de petrecere a timpului liber.

Ultima zi va fi rezervată domeniului siguranţei rutiere, ocazie cu care vor fi desfăşurate acţiuni de informare a cetăţenilor privind principalele cauze şi condiţii favorizatoare de accidente, la nivelul judeţului Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here